Muuttajalle, teksti

Nurmes on Sinua varten

 

Nurmes on viihtyisä noin 9 500 asukkaan kotikaupunki. Kulttuurit ja elinkeinot kohtaavat Nurmeksessa toimivalla ja rikkaalla tavalla. Arkielämämme on sujuvaa, eikä meillä tarvitse jonottaa aamuruuhkassa. Meillä voit panostaa elämänlaatuun. Peruspalvelumme ovat hyvässä kunnossa ja kaunis luonto ja hyvät harrastusmahdollisuudet lisäävät viihtyvyyttä. Meillä asut lähellä luontoa.

Nurmeksen kaupunki tervehtii paikkakunnalle muuttavia tervetulokirjeellä ja paikallislehti Ylä-Karjalan lahjatilauksella. Muuttajana pääset myös herkuttelemaan paikallisilla leipomoherkuilla.

 

Kuntalaisten etuudet

Vaipparaha

Nurmeksen kaupunki muistaa uusia vauvoja vaipparahalla. Vaipparaha on suuruudeltaan 500 euroa ja se maksetaan vauvan syntymän jälkeen äidille, jonka kotikunta lapsen syntymän aikaan on Nurmes.

Lisäksi korvaamme samassa yhteydessä äidin tilille vauvaperheelle synnytyksestä tulevat sairaalakulut (sairaalalasku). Korvattava summa on kuitenkin potilaan maksamille julkisen terveydenhuollon tietyille maksuille säädetyn vuosittaisen enimmäismäärän, maksukaton, mukaisesti enintään 683 euroa.

Vaipparahan maksatusta ja sairaalakulujen korvausta varten lapsen äidin on toimitettava henkilötietonsa sekä pankkitilinumeronsa sekä kopio sairaalalaskusta joko kaupungintalon neuvontaan tai Kuntalaisten Talon asiakaspalvelupisteeseen. Samalla annamme mukaan myös pienen lahjan perheelle.

 

Kuntalaiskortti, juniorikortti, ePassi

Nurmeksen kaupungilla on tarjolla kuntalaisille erilaisia etuuksia. Etuuksia saa kuntalaiskortilla, juniorikortilla ja seniori ePassilla. Juniorikorttiin on oikeutettu Nurmeksessa kirjoilla oleva 7 -16 vuotias. Juniorikortti oikeuttaa 150 €:n hyvitykseen harrastusmaksuista. Seniori ePassiin on oikeutettu Nurmeksessa kirjoilla oleva 65-vuotias. Seniori saa passille 175 € käyttörahaa liikuntapalvelujen ostoon.

 

Avustusta ensiasuntoa ostavalle

Nurmeksen kaupunki myöntää vuoden 2023 alusta alkaen 2.000 €:n avustuksen Nurmeksen kaupungin alueella olevan ensimmäisen omistusasunnon (omakoti-, rivitalo- tai kerrostaloasunto) hankkijalle tai rakentajalle. Asunnon hankkija on asunnon hankintavuoden lopussa (31.12.2023) Nurmeksessa kirjoilla ja asuu asunnossa, johon avustusta on haettu. Sijoitusasunnon ostajalle avustusta ei makseta. Tontin varaaminen/hankkiminen ei oikeuta avustuksen saantiin. Avustusta voi hakea siltä vuodelta, jonka aikana asunto on otettu käyttöön. 
 
Hakijan tulee vakuuttaa, että hankittu asunto on hakijalle ensimmäinen omistusasunto Nurmeksessa. Mikäli asunnon omistajia on useampia, avustus myönnetään vain yhdelle hakijalle. Ensiasunnon hankinta-avustus on saajalleen veronalaista tuloa.

Nurmeksen kaupunginhallitus on hyväksynyt avustuksen ehdot 9.1.2023 § §10 ja valtuuttanut talousjohtajan myöntämään avustukset. Avustuksen hausta tiedotetaan Nurmeksen kaupungin verkkosivuilla: www.nurmes.fi, Ylä-Karjala-lehdessä ja sosiaalisessa mediassa.

 

 

Tälle sivulle olemme koonneet muuttajalle tärkeitä linkkejä. Linkkien kautta pääset pääsivustollemme, mistä voit löytää tietoa syvemmin haluamistasi aiheista.

Otamme vastaan mielellämme palautetta tästä sivusta. Löydätkö muuttajana sivulta kaiken oleellisen vai onko meiltä jäänyt jotain oleellista huomaamatta? Voit lähettää kommenttisi palautesivumme kautta, https://www.nurmes.fi/palaute

Kaikki ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet

Uutiskirje

Nurmeksen kaupungin uutiskirje

Haluatko saada tuoreimmat kuulumiset Nurmeksen kaupungilta suoraan sähköpostiisi?

Keräämme sinulta sähköpostiosoitteesi. Uutiskirjeen tilauksen voi päättää koska tahansa jokaisen kirjeen lopussa olevasta linkistä.

 

 

Kaupunki facebookissa

Perhepalvelut

PALAUTE painike