Navigation Menu

Kulttuuri ja vapaa-aika / kulttuuri / blogiotsikko

Nurmes-talon nurkilta -blogi

Tämän blogin kirjoittaja on Nurmeksen kaupungin kulttuurisihteeri Marjo Säkkinen, jonka pääasiallista työmaata on Nurmes-talo.

Asset Publisher

Avatar
Marjo Säkkinen
Avatar
Marjo Säkkinen
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito
Avatar
Nurmes Ylläpito

Blogs

Tänään käytiin Niilon kanssa heti aamusta Rekulan päiväkodilla juttelemassa puistotyöntekijälle. Hän kertoi lyhyesti työnkuvastaan ja muusta mukavasta. Otettiin kuvat ja lähettiin koirapuistoon, jossa harmillisesti ei ollu koiria. Sitten ooteltiin tunti, että tori virallisesti avautuu. Kaveri oli jäätelökioskilla töissä, nii käytiin moikkaamassa häntä ja ottamassa taiteellisia kuvia kioskin sisältä.
Mukavaa päivänjatkoa kaikille!


-Miko ja Niilo

Rippikouluun tutustumassa

Hyvää perjantaita kaikille! Tänään käytiin aamusta katselemassa rippikoululaisten krusifiksien nikkarointia. Kymmenen minuutin vasaroinnin päätteeksi alkoi pöydillä näkyä aikamoisia taideteoksia. Leirin vetäjä kertoi meille, että kaikki riparit järjestetään tänä vuonna päiväleireinä. Synkästä säästä huolimatta Hyvärilän navetassa oli energinen tunnelma. Energistä viikonloppua kaikille!Kirjastoautopäivä

Tänään käytiin kirjastoautossa Torstin kyyissä. Kuvattiin lyhyt video sieltä, ja sitten mentiin Petäiskylään moikkaamaan kanta-asiakkaita joille Torsti on jo jonkun 38 vuoden ajan tuonut lehtiä lainaan. Käytiin niiden pihassa Niilon kanssa, ja oli kyllä tosi kaunis pihapiiri.
Talon isäntä oli asunu siinä syntymästään lähtien - 81 vuotta.

Työpäivän päätteeksi tultiin laivasatamalle, ja sieltäpä tätä nyt kirjoittelenkin. Aurinkoista loppupäivää lukijoille! -Miko ja Niilo

Iloista keskiviikkoa kaikille! Tänään lähdettiin aamutuimaan entisen Valtimon puolelle tutustumaan Valtimon lähikirjastoon. Teimme videon siitä, kuinka kirjastoissa tulisi toimia korona-aikana ja kuinka rajoitustoimet näkyvät kirjastossa asioiville. Videon teko oli ihan super hauskaa ja suurin osa ajasta meni holtittomaan huutonauramiseen. Aihe on kuitenkin tärkeä ja halusimme tehdä oikeasti hyödyllisen videon, joten ei se pelkkää nauruakaan ollut. Puoleen päivään mennessä video oli kuvattu ja lopuksi piti vaan löytää joku tarpeeksi rohkea puhumaan videon päälle ääniraidan.

Iltapäivällä kävimme tutustumassa vielä Valtimon kuntalaisten taloon juuri ennen alkavaa remonttia. Talossa toimii muun muassa Valtimon nuokkari, päiväkoti, sekä lomitus- ja maaseutupalvelut. Remontin jälkeen myös kirjasto. Kaiken kaikkiaan oli aika toiminnantäyteinen ja mielenkiintoinen päivä. Ja vitsi mikä sää!

 

Tiistai - Kopin museo

Käytiin tänään Kopin museossa ottamassa kuvia ja juttelemassa sen pitäjälle. Pyöräiltiin heti aamusta hollille, ja ooteltiin vähän hämärän näköisinä sen aukeamista.

Varsinkin näin aurinkoisena päivänä museossa näytti mukavalta, ja sen tarjonta oli todella mielenkiintoista. Ensimmäinen huone vasemmalta oli tehty näyttämään 50-luvun kampaamolta, autenttisine 50-luvun tavaroineen. Kampaamisen kohteena olivat tuoleilla istuvat mannekiinit. Verhon takana oli näyteikkunassa lisää mannekiineja. Huone oli, vaikkakin täynnä tavaraa, todella hienon näkönen. Toisessa huoneessa vasemmalla oli 80-luvulle tyypillisen näkönen olohuone, jonka telkkarissa pyöri joku dokumentti. Hyllyllä oli kasettimankka, jossa oli bändien logoja ja kulmikkaita sanoja.

Kolmas huone vasemmalta oli teatterihuone, johon oli jollakin ilveellä saatu ilmeisesti kivikautisia teatterituoleja. Kankaalla pyöri vanhoja suomalaisia elokuvia. Kokemus oli tosi autenttinen, vaikka nyt ei omakohtaisia muistoja kyseisestä aikakaudesta hirveästi olekaan.

Seinillä oli paljon kuvia entisajan Nurmeksesta, ja oli kiva bongata vieläkin olemassaolevien kauppojen (tosin nimet muuttuneet jne.) esiasteita, ja tuttuja paikkoja ylipäätään.

 Käynti oli tosi mukava, ja sää on ollut mitä mahtavin. Toivotamme siis teillekin mitä aurinkoisinta päivänjatkoa!

-Kesäsomettajat Miko ja Niilo