Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Vanhan kauppalan avoimet ovet

Vanhan kauppalan avoimet ovet 2021

Korona-epidemian takia Vanhan kauppalan avoimet ovet -tapahtuma on peruttu vuodelta 2020, mutta tulee jälleen vuonna 2021!

 

Vanhan Kauppalan Avoimet Ovet-tapahtuma järjestettiin Nurmeksessa ensimmäisen kerran 31.8.2019. Alueen asukkaat ja julkiset rakennukset päästävät vierailijat tutustumaan historiallisiin ja suojeltuihin rakennuksiin. Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan asukkaat järjestävät pihoilleen ja rakennuksiin erilaista toimintaa kuten pihakirppiksiä, pop-up-kahviloita ja taidenäyttelyitä. Avoimet ovet mahdollistavat kurkistuksen Puu-Nurmeksen asukkaiden elämään, tutustumisen ainutlaatuisiin palosoliin ja voit vaikka laskea Vanhan Kauppalan koivujen määrän. Liekköhän niitä oikeasti tuhansia? 

Nurmeksen kauppala perustettiin lähes asumattomalle harjulle Pielisen ja Nurmesjärven väliin Pohjois-Karjalan ylävesille vuonna 1876. Vanhan Kauppalan nykyistä oloa ja eloa voidaan kuvata sujuvaksi arjeksi. Työn, asumisen ja palvelut yhdistävä kompakti, mutta monipuolinen taajama on ihmisen kokoinen yhteisö. Eväitä hyvään elämänlaatuun antavat luonnonläheisyys, upeat maisemat ja hyvät harrastusmahdollisuudet. Kauppalassa asutaan aina keskellä kaupunkia, usein järven rannalla ja enintään puolen kilometrin päässä torilta. Kauppalan harjulla on ainutlaatuinen, historiallisesti arvokas, suojeltu asuinalue, Puu-Nurmes. 

Tapahtuman järjestää Vanhan Kauppalan asukasyhdistys ja Nurmeksen kaupunki.