Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Vanhustenviikko teemalla Onni on vanheta 4.-11.10.2020

Vanhustenviikko teemalla Onni on vanheta 4.-11.10.2020

4.-11.10.2020 vietetään jälleen Vanhustenviikkoa teemalla Onni on vanheta. Tänä vuonna turvallisuussyistä ei järjestetä juhlaa Nurmeksessa, eikä Valtimon pitäjällä. Haluamme kuitenkin huomioida viikon aikana vanhempaa väkeämme ja lisätä läheisyyttä. Tutustu alta Nurmeksen ohjelmaan, tartu haasteisiin ja osallistu kyselyyn.

Vanhustenviikon ohjelma

Pääjuhla sunnuntaina 4.10.

Juhla tullaan esittämään suorana tv-lähetyksenä AlfaTV:ssä su 4.10. klo 13.00-14.15. Juhlapuhuja on eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen. Ohjelma löytyy Vanhustenliiton sivuilta tästä linkistä. https://vtkl.fi/tapahtumat/vanhustenviikko/vanhustenpaivan-paajuhla

Päiväkahvitarjoilu kolmessa eri pisteessä tiistaina klo 12–15

Asiointiliikenne Katurin aikataulut löydät täältä: https://www.nurmes.fi/joukkoliikenne

  • itäkaupungin seurakuntasali
  • Nurmeksen ortodoksinen seurakuntasali
  • Porokylän ystävänpysäkki (esillä valokuvia Nurmeksesta 1900-luvun alkupuolelta)

Huomioithan, että aikaa käydä kahvilla on useampi tunti, jotta voimme tarjoilla turvallisesti kaikille ja säilyttää turvavälit. Kahvin ja pullan saa, vaikkei olisi paikalla heti klo 12.

Valtimon alueen Onnihetki-tuotepaketit

Valtimon alueella Onnihetki-tuotepaketit kylätoimikunnat jakavat kotonaan yksin asuville senioreille. Toimituspäivät torstaina ja perjantaina. Kyläyhdistykset ja Martat jakavat kassit.

Kylätoimikunnat ja Martat kartoittavat kylänsä alueelta sellaiset kotona asuvat seniorit, joille he voisivat toimittaa Onnenhetki-tervehdyskassin. Ilmoitus puheenjohtaja Päivi Härkin 050 370 3051 tai Sari Kuittinen p. 050 370 1226 viimeistään pe 2.10.2020

Kahvit Valtimolla 

Pulla-kahvitarjoilu messun jälkeen Valtimon kirkossa 11.10.

Ulkoilupäivä

Torstaina on perinteisesti ollut yhteinen, valtakunnallinen ulkoilupäivä. Vierailurajoitusten ja turvallisuuden vuoksi yhteisiä ulkoiluja on hankala järjestää. Tänä vuonna kannustamme kaikkia muistamaan läheisiään ja viemään heidät ulkoilemaan.

Messut ja liturgia

Evankelisluterilaisen seurakunnan messut ovat sunnuntaina 4.10. klo 10 Nurmeksen kirkossa ja sunnuntaina 11.10. klo 13 Valtimon kirkossa. (Tänä vuonna ei yhteiskuljetuksia.)

Liturgia Nurmeksen ortodoksisessa kirkossa sunnuntaina 11.10 klo 9.30.

Apua tarvitaan!

Läheisiä toivomme myös auttamaan, että jokainen halukas pääsisi osallistumaan messuihin ja kahvituksille, jos ei sinne itsenäisesti pysty osallistumaan. Toivomme läheisten myös opastavat Katurin palvelujen pariin, jos kaikki eivät siihen ole vielä perehtyneet. Katuri on maksuton yli 75-vuotiaille.

Kerro, miksi on onni vanheta

Vanhusten viikon jälkeen julkaisemme kaupungin verkkosivuilla ja some-kanavissa myös ajatuksia, miksi on onni vanheta. Käy jättämässä vastauksesi tai jututa läheistäsi ja kirjaa hänen vastauksensa tänne: https://link.webropolsurveys.com/S/1227FA2F2B6740F2

Vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme paikallisia leipomotuotteita.

Viikon järjestelyistä vastaavat:

Nurmeksen vanhusneuvosto ja Valtimon vanhus- ja vammaisneuvosto yhdessä Ystävänpysäkin, Nurmeksen evankelisluterilaisen seurakunnan, Nurmeksen ortodoksisen seurakunnan ja naistenpiirin, Nurmes-Valtimo Sydänyhdistyksen, Nurmeksen kameraseuran, Valtimon kylätoimijoiden ja muiden vapaaehtoisten kanssa. Mukana myös Nurmeksen kaupunki.