Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Ympäristökatselmuksessa hyödynnettiin uutta teknologiaa

Ympäristökatselmuksessa hyödynnettiin uutta teknologiaa

Nurmeksen kaupungin rakennusvalvontaviranomainen suoritti Porokylän alueella ympäristökatselmuksen 22.- 23.5.2019. Ennen katselmusta viranomainen teki aiempien vuosien tapaan kohteiden kuvauksia. Kuvauksissa hyödynnettiin perinteisen valokuvauksen rinnalla tänä vuonna myös uutta teknologiaa, kun kuvauksia tehtiin myös ilmasta käsin kauko-ohjattavaa dronea apuna käyttäen. Asiasta tiedotettiin kuntalaisia etukäteen mm. 7.5. ilmestyneessä Ylä-Karjalassa.

Kuvaukset ovat herättäneet kuntalaisten keskuudessa keskustelua katselmuksen jälkeen erityisesti sosiaalisessa mediassa ja on jopa esitetty epäilyjä kuvaamisen laillisuudesta.

Rakennustarkastaja Timo Karreinen kertoo, että asia on ollut esillä Rakennustarkastusyhdistyksen neuvottelupäivillä viime maaliskuussa Vantaalla ja siellä on todettu, että kuvaaminen on laillista. Lehti-ilmoituksessa on myös mainittu, että kuvat tulevat vain viranomaiskäyttöön ja lähetetään mahdollisen kehotuksen yhteydessä asianomaisille kirjeen liitteenä. Maankäytön kuvaamissa drone-kuvissa ei ole näkynyt ihmisiä.

Jos joku haluaa nähdä kuvia voin ne näyttää, jos hän on asianosainen, Karreinen lupaa.

Lisätietoja asiassa antaa