Navigaatiovalikko

kesasomettajienmatkassa/somettajien-esittely

Nurmeksen kaupungin kesäsomettajat 2020

Viikko 23 ja 24
Niilo Karjalainen ja Miko Tikkanen


 

 

Kesäsomettajien matkassa -blogi

angle-left Tiistai - Kopin museo

"Hyllyllä oli kasettimankka, jossa oli bändien logoja ja kulmikkaita sanoja."

Käytiin tänään Kopin museossa ottamassa kuvia ja juttelemassa sen pitäjälle. Pyöräiltiin heti aamusta hollille, ja ooteltiin vähän hämärän näköisinä sen aukeamista.

Varsinkin näin aurinkoisena päivänä museossa näytti mukavalta, ja sen tarjonta oli todella mielenkiintoista. Ensimmäinen huone vasemmalta oli tehty näyttämään 50-luvun kampaamolta, autenttisine 50-luvun tavaroineen. Kampaamisen kohteena olivat tuoleilla istuvat mannekiinit. Verhon takana oli näyteikkunassa lisää mannekiineja. Huone oli, vaikkakin täynnä tavaraa, todella hienon näkönen. Toisessa huoneessa vasemmalla oli 80-luvulle tyypillisen näkönen olohuone, jonka telkkarissa pyöri joku dokumentti. Hyllyllä oli kasettimankka, jossa oli bändien logoja ja kulmikkaita sanoja.

Kolmas huone vasemmalta oli teatterihuone, johon oli jollakin ilveellä saatu ilmeisesti kivikautisia teatterituoleja. Kankaalla pyöri vanhoja suomalaisia elokuvia. Kokemus oli tosi autenttinen, vaikka nyt ei omakohtaisia muistoja kyseisestä aikakaudesta hirveästi olekaan.

Seinillä oli paljon kuvia entisajan Nurmeksesta, ja oli kiva bongata vieläkin olemassaolevien kauppojen (tosin nimet muuttuneet jne.) esiasteita, ja tuttuja paikkoja ylipäätään.

 Käynti oli tosi mukava, ja sää on ollut mitä mahtavin. Toivotamme siis teillekin mitä aurinkoisinta päivänjatkoa!

-Kesäsomettajat Miko ja Niilo
 

Somelinkkien otsikko

Seuraa kesäsomettajia somessa