Navigation Menu

Публикатор

angle-left Nurmes-palkinto 2021

Nurmes-palkinto 2021

Nurmeksen kaupunki luovutti 25.11.2021 valtuuston kokouksen yhteydessä vuoden 2021 Nurmes-palkinnon Rakennusliike Mustonen Oy:lle perusteluna Nurmes-talon rakentaminen ja peruskorjaus.  Kaupunginhallitus päätti palkinnon saajan kokouksessaan 15.11.2021.                             

Kuluvana vuonna on ollut kaupungissamme merkittävänä asiana Nurmes-talon peruskorjauksen valmistuminen. Nurmes-talo on meidän kaikkien olohuone ja monipuolisen kulttuurin kehto. Rakennus sijaitsee näkyvällä paikalla Kötsinmäellä Nurmes-harjulla. Nurmes onkin kulttuurikaupunki ja olemme siitä ylpeitä.

 

Nurmeksen kirjasto- ja kulttuuritalo rakennettiin alun perin 15.8.1989-20.12.1990. Rakennuskustannukset olivat 33 miljoonaa markkaa. Pääsuunnittelijana oli Arkkitehtitoimisto Helasvuo & Co:sta arkkitehti Erkki Helasvuo. Pääurakoitsijana oli Rakennusliike Mustonen Ky / Haka Rakentajat Oy. Kyseessä oli työyhteenliittymä 50 / 50 -osuuksin.

Nurmes-talon peruskorjaus valmistui kesällä 2021. Korjaus maksoi 5 miljoonaa euroa. Peruskorjauksen pääurakoitsijana toimi Rakennusliike Mustonen Oy. Yritys työllistää 16 henkilöä ja sen liikevaihto oli viime vuonna 4,1 miljoonaa euroa.  

 

Nurmes-palkinto on jaettu vuodesta 1973 lähtien yhteensä 36 kertaa. Palkintoa on jaettu harkinnan mukaan kaupunginhallituksen tai kaupunginhallituksen nimeämän palkintotoimikunnan valitsemalle taholle. Nyt jaetaan perinteinen Nurmes-palkinto 37:ttä kertaa.

 Nurmes-palkinnon sääntöjen 1§:n mukaan Nurmes palkinto jaetaan vuosittain tai kaupunginhallituksen harkitseman ajan kuluttua tunnustuksen osoituksena sille yksityiselle henkilölle, yhteisölle tai laitokselle, joka samana tai sitä lähinnä edeltävänä vuonna on toiminut ansiokkaimmin Nurmeksen kaupungin talous-, elinkeino- tai yhteiskuntaelämän hyväksi taikka muulla tavoin on merkittävimmin vaikuttanut Nurmeksen kaupungin kehitykseen.

 

Nurmes-palkintona myönnetään Paula Härmän tekemä maljakko. Palkinnon saaja saa myös kiertopalkinnon haltuunsa siihen saakka, kunnes palkinto jaetaan seuraavan kerran. Kiertopalkintona on ollut iso kivikarhu.

Lisätietoja: