Navigation Menu

Tietoa Nurmeksesta / yleisesittely / ystävyyskaupungit

Ystävyyskaupungit

Laholm

Laholm on Hallandin vanhin kaupunki, ensimmäiset maininnat maakirjoissa ovat vuodelta 1231. Nykyisin siellä asuu 23 000 asukasta. Laholm sijaitsee Ruotsin lounaisrannikolla ja sillä on hyvät liikenneyhteydet meren vastarannalle Tanskaan: Laholm elää eurooppalaisessa imussa.

Laholmin luontoa voisi luonnehtia maininnalla 'Ruotsi pienoiskoossa' - kuusimetsää, tasankoa, järviä, maatalousvaltaista kulttuurimaisemaa. Laholmissa on Ruotsin pisin yhtenäinen uimaranta, 12 kilometriä hiekkarantaa ja dyynejä. Paratiisiranta on laajan kulttuuritarjonnan, monipuolisten harrastusmahdollisuuksien ja vanhan  rakennusperinnön ohella matkailun vetovoimatekijä.

Tutustu Laholmin kaupungin kotisivuille tästä linkistä

Ørsta-Volda

Ørsta-Volda on 20 000 asukkaan kuntakeskittymä keski-Norjassa, Atlantin rannikolla. Ørsta-Volda on palvelu- ja koulukeskus, jossa on mm. korkeakoulu ja sairaanhoitajakoulu. Elinkeinorakenne on monipuolinen: kalastusta, maataloutta, elintarvike-, huonekalu- ja vaatetusteollisuutta sekä veneenrakennusta. Itse kaupungilla on vanhat juuret: mainintoja siitä on jo Snorren tarinoissa vuodelta 985.

Maisemaa luonnehtii Volda -vuono. Ulkoilmaelämän harrastamiseen on loistavat mahdollisuudet lähiseudun tuntureilla; Volda on myös tunnettu lohenkalastusalue.

Segeža

Segeža  on 37 000 asukkaan kaupunki Venäjällä. Se on samannimisen kaupunkipiirin hallinnollinen keskus. Väestöstä venäläisiä on lähes 80 prosenttia, karjalaisia on n. 4 prosenttia. Segezassa on suuri selluloosa- ja paperikombinaatti, alumiinitehdas ja rikkikiisulouhos. Kolhoosimaatalouden taantumisen jälkeen karjanhoito on vähitellen elpymässä.