Navigaatiovalikko

Maaseutu / Teho-ohjelma

Maaseutu / Teho-ohjelman teksti

Maatalouden Teho-ohjelma

Pielisen Karjalan alueella on käynnistetty maatalouden kehittämiseen ja tehostamiseen tähtäävä Teho-ohjelma. Maatalouden Teho-ohjelma koskettaa tiettyjä toimenpiteitä maa- ja metsätaloudessa sekä erikoismaataloudessa. Teho-ohjelmalla halutaan tehostaa jo ennestään vankkaa perusmaataloutta mm. nurmen, maidon ja lihan tuotantoa.
 
Tehostamista ei tapahdu ilman investointeja. Investointien rahoitusta mm. eläinpuolella pyritään helpottamaan viimeisen vakuuden rahastolla. Erikoiskasvien viljelyä pyritään lisäämään ja laajentamaan.
 
Uuden metsälain myötä metsän hyödyntäminen ja käyttömahdollisuudet  ovat laajenneet. Känkkäälän vihreän energian teollisuusalueen toteutuessa se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet mm. kasvihuoneelle ja peltohiilitehtaaseen. Energiapuulle se tarjoaa myös valtavan kasvupotentiaalin. Metsät kasvavat tällä hetkellä enemmän kuin niitä hakataan.
   
Teho-ohjelmalla halutaan tehostaa nykyistä olemassa olevaa tuotantoa ja käynnistää myös uusia avauksia mm. erikoisviljelyn ja metsätalouden parissa. 
 
Tutustu Teho-ohjelmaan tarkemmin alla olevista linkeistä: