Mikä#NuortenNurmes?/esittely

Digitaalisen nuorisotyön kehittäminen Nurmeksessa

#NuortenNurmes-toiminta on Itä-Suomen aluehallintoviraston myöntämä digitaalisen nuorisotyön kehittämishanke. Avustus on myönnetty Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilälle ja Nurmeksen kaupugille ajalle 1.7.2021-30.6.2022

Edellisen hankkeen toteutti Nurmeksen kaupunki ajalla 1.6.2019 - 30.6.2020. Hankkeen loppuraportti täällä >>

Toiminnan tavoitteena on tarjota nurmeslaisille 13-29 -vuotiaille nuorille osallisuuden ja vaikuttamisen mahdollisuuksia digitaalisia alustoja hyödyntäen.

Digitasa-arvoa, mediataitoja ja mediavaikuttamista

Ohjausta ja neuvotaan turvallisiin digitaitoihin sekä välineitä ja tukea osallisuuteen ja vaikuttamiseen.

#NuortenNurmes-media

Nuorten tekemää sisältöä otetaan vastaan #NuortenNurmes-toiminnan sosiaalisen median kanaviin ja www-sivuille. #NuortenNurmes-median tavoitteena on saada nuorten ääni kuuluviin ja lisätä nuorten tietoutta vaikuttamisesta sosiaalisen median kanavia hyödyntäen.

Ehkäpä osana opintoja voisi syntyä #NuortenNurmes-mediaa?

Nuorten tekemä sisältö voi olla:
- kuvia
- videoita
- mielipidekirjoituksia
- blogitekstejä
- piirustuksia
- runoja
- podcasteja

Huom! Jos nuorella ei ole välineitä tehdä #NuortenNurmes-mediaa, toiminnasta voi lainata tietokoneen, kuulokkeet ja tabletin.

www.nuortennurmes.fi

NuortenNurmes-sivusto on yksi paikka, jonne nuoret voivat tuottaa sisältöä. Sivustolta löytyy myös nuorille linkkejä, vinkkejä ja yhteystietoja. Tavoitteena olisi, että NuortenNurmes-sivusto rakentuisi lähes kokonaan nuorten tekemästä sisällöstä.

Verkkopelaaminen

Nurmeksessa on mahdollista osallistua Pelimittin, joka on Pielisen 4H-yhdistyksen toimintaa. Nuorten mielipiteitä ja toiveita kerätään hankkeen aikana verkkopelaamisesta ja toimintaa kehitetään nuorten toivomaan suuntaan.

Uuden hankekauden aikana tutustutaan myös Bittiliiga-toimintaan

Kesätöihin, somettajaksi tai harjoitteluun!

Nuoria otetaan työharjoitteluhin ja palkataan erilaisiin tehtäviin esimerkiksi nuorten tapahtumien somettajiksi. Myös kesätyösetelillä on mahdollista työllistyä #NuortenNurmes-toimintaan toukokuussa tai kesäkuussa.

Työtehtävät ovat hyvin monipuolisia: sisällöntuottamista, www-sivujen päivittämistä, somettamista, mainosten tekemistä, kuvien ja videoiden editointia, toimintojen järjestämistä nuorille digitaalisilla alustoilla... Muokataan työtehtävät nuorelle sopivaksi.

Siispä jos esimerkiksi nuorisotyö tai media-ala kiinnostavat, #NuortenNurmes-toiminta on oiva paikka harjoittelulle tai kesätöille.

NuortenNurmes/yhteystiedot

#NuortenNurmes-toiminta

Henna Kuittinen hankekoordinaattori, Nurmeksen kaupunki 75500 Nurmes 05046 89382 (WhatsApp käytössä) henna.kuittinen(at)nurmes.fi

hankekoordinaattori tavoitettavissa somessa, Discordissa ja puhelimitse arkisin klo 8:00-15:00 Somessa @NuortenNurmes

Selma Osmala nuorisotyöntekijä, Nuorten Kulma Kirkkokatu 18, 2 krs 75500 Nurmes 0400708827 selma.osmala(at)nurmes.fi
Armi Laukkanen vapaa-aikasihteeri Kötsintie 2 , 75500 Nurmes 04010 45107 armi.laukkanen@nurmes.fi