Ajankohtaista

angle-left #NuortenNurmes-toiminnan mediataitoviikossa grooming-ilmiö tutuksi ja turvataidot hereille

#NuortenNurmes-toiminnan mediataitoviikossa grooming-ilmiö tutuksi ja turvataidot hereille

"Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen."

https://www.mediataitoviikko.fi/mika-mediataitoviikko/

Mediataitoviikkoa vietetään 7.-13.2. Viikon aikana #NuortenNurmes-toiminta järjestää mediataitoja vahvistavia toimintoja ja jakaa tietoa Nurmeksen diginuokkarilla ja sosiaalisen median kanavissa. Lisäksi aiheesta käydään puhumassa 5.-9. -luokkalaisille oppilaille.
Viikon aikana pureudutaan grooming-ilmiöön. Groomingissa aikuisen tarkoituksena on houkutella lapsi tilanteeseen, jossa kohdistaa lapseen seksuaaliväkivaltaa. Suurin huoli on se, etteivät lapset/nuoret välttämättä tunnista tätä  ilmiöta tapahtuvaksi, joten aihetta tuodaan nyt pitkin viikkoa näkyväksi niin nuorille kuin myös huoltajille.

 
#NuortenNurmes-toiminnan mediataitoviikko:
👍Ma 7.2. Grooming Q&A kysymysboksi aukeaa
👍Ti 8.2: DigiNuokkarilla Onks tää ok? -tapahtuma, jossa tärkeää asiaa turvataidoista ja groomingista, kisailua ja palkintoja! Pääpalkinto suuri herkkusäkki!
👍Ke 9.2. Q&A IG-live, vierailijana Sua varten somessa. IG-livessä vastataan nuorten kysymyksiin ja keskustellaan Grooming-ilmiöstä.
👍To 10.2. Some-haaste (julkaistaan myöhemmin)
👍Pe 11.2. MP-päivä (sisältö julkaistaan myöhemmin)
 
Lisäksi koko viikon #NuortenNurmes somessa tapahtuu! Muista seurata! 💥

 


Huoltajille

Infoa huoltajille ja linkki grooming?-kyselyyn!
Tällä viikolla #NuortenNurmes-toiminnassa pureudutaan grooming-ilmiön tunnistamiseen ja someturvataitoihin!
🔸Groomingilla tarkoitetaan aikuisen tekemää lapsen/nuoren houkuttelua seksuaaliseen toimintaan. Groomingia voi tapahtuma digitaalisissa ympäristöissä tai reaalimaailmassa.
🔴Grooming koskettaa myös nurmeslaisia lapsia ja nuoria. On siis ensiarvoisen tärkeää, että lapsille ja nuorille tarjotaan tietoa ja taitoa tunnistaa grooming-ilmiö ja toimia vastuullisesti ja turvallisesti mediassa.
❓Miten huoltaja voi tukea nuorta, jos nuori on kokenut seksuaalista houkuttelua? Miten asioita lähdetään viemään eteenpäin? Miten huoltaja ottaa asian vastaan?
⭐️Kysely nurmeslaisille varhaisnuorten ja nuorten huoltajille:
11-17-vuotiaiden huoltajilta kysytään groomingista - sen tunnistamisesta, huolesta ja tiedon tarpeesta.
Toivomme saavamme vastauksia, jotta osaamme kohdentaa toimintaa ajankohtaisiin tiedon tarpeisiin.