tee mediaa /ohjeita

Tule tekemään
#NuortenNurmes-mediaa!

#NuortenNurmes-toiminta kaipailee nuorten tekemiä mediatuotoksia julkaisuiksi. Kaikki nuoria koskevat aiheet ovat tervetulleita.
Tee juttu, haastattelu, tietoartikkeli, blogiteksti, video, vlogi, sarjakuva, runo... Mitä ikinä keksitkään.
Voit lähettää yksittäisiä sisältöjä lomakkeella tai lähteä mukaan mediajengiin.

 

Mahdollisuus järjestää etätapaamisissa, joissa #NuortenNurmes-toiminta tarjoaa ohjausta sisällöntuottamiseen.

Lähetä teoksisi

1. Lähetä teoksesi lomakkeella
2. Jos kysyttävää ilmenee, ota rohkeasti yhteyttä somessa @NuortenNurmes tai puhelimitse 05046 89382 / Whatsapp käytössä
3. Halutessasi saat käyttöösi #NuortenNurmes-toiminnan tietokoneen, kuulokkeet ja tabletin

#NuortenNurmes/NuortenNurmes-media/kanavat

angle-left

Blogit

4H-yrittäjien kesä -blogitekstiSe tapahtui toukokuussa. Näimme ilmoituksen Ikolan kesäkahvion pitämisestä, jonne  kaivattiin 4H-yrittäjiä. Paikka oli kylläkin jo osaksi täytetty ja aloimme pohtia muita  vaihtoehtoja itsemme työllistämiseksi. Listasimme omia taitojamme ja päädyimme  monitoimiyritykseen. Työnkuvaamme kuuluu esimerkiksi pihatyöt, siivousapu sekä  eläintenhoito. Pääsimme alkuun nopeasti paikallisen 4H-yhdistyksen avulla.  Ensimmäiset työkeikat saatiinkin nopeasti ja kesäkuu tulikin yllättäen täyteen töitä.
 
Yrittäjyyteen kuuluu kaikenlainen kokeilu. Olimme muutamana maanantaina  kesätorilla myymässä leipomon tuotteita ja sekä kotitekoisia leipomuksia. Se ei ollut  pitkällä tähtäimellä kannattavaa, mutta emme menettäneet mitään, sillä saimme  Nurmeksen kaupungilta yrityssetelit. Yrityssetelistä oli hyötyä myös kesäkahvilan  pidossa. Sen avulla pystyimme ostamaan tarvittavat ainekset, vaikkei kauppa  käynytkään toivotulla tavalla. Heinäkuu oli hieman hiljaisempi, joten lomailullekin jäi  aikaa. Yrittäjyydessä on se hyvä puoli, että voi itse kontrolloida työn määrää. 
     
Yrittäjyyteen ei tarvitse ryhtyä yksin. Meitä on neljä tyttöä ja jokaisella on oma yritys,  mutta toimimme tiiviissä yhteistyössä. Toki yksinkin on helppoa lähteä kokeilemaan  4H-yrittäjyyttä. Yrittäjyys opettaa paljon. Opimme esimerkiksi laskuttamaan yrityksiä  Eezyn kautta ja pitämään kirjanpitoa. Teimme yrityksellemme myös Facebook-sivut ja  saimme sitäkin kautta yhteydenottoja.    
 
 
Kokonaisuudessaan kesä oli positiivinen yllätys. 4H-yritykselläkin voi tienata hyvin ja  työllistää itsensä. 
 
-- Neljä 4H-yrittäjä tyttöä Nurmeksesta

 

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

eSports

eSports on jokaiselle jotain. Osa katsoo, osa pelaa, osa striimaa. Mulle eSports on harrastus,...

Martan fiilikset sisällöntuottaja työstä

Reilu kuukausi on vierähtänyt vauhdilla NuortenNurmes-hankkeen sisällöntuottajana. Alunperin...