tee mediaa /ohjeita

Tule tekemään
#NuortenNurmes-mediaa!

#NuortenNurmes-toiminta kaipailee nuorten tekemiä mediatuotoksia julkaisuiksi. Kaikki nuoria koskevat aiheet ovat tervetulleita.
Tee juttu, haastattelu, tietoartikkeli, blogiteksti, video, vlogi, sarjakuva, runo... Mitä ikinä keksitkään.
Voit lähettää yksittäisiä sisältöjä lomakkeella tai lähteä mukaan mediajengiin.

 

Mahdollisuus järjestää etätapaamisissa, joissa #NuortenNurmes-toiminta tarjoaa ohjausta sisällöntuottamiseen.

Lähetä teoksisi

1. Lähetä teoksesi lomakkeella
2. Jos kysyttävää ilmenee, ota rohkeasti yhteyttä somessa @NuortenNurmes tai puhelimitse 05046 89382 / Whatsapp käytössä
3. Halutessasi saat käyttöösi #NuortenNurmes-toiminnan tietokoneen, kuulokkeet ja tabletin

#NuortenNurmes/NuortenNurmes-media/kanavat

angle-left

Blogit

Itsenäistymisen aika

Blogiteksti siitä, kun nuori muutaa uudelle paikkakunnalle

 

Viimeisen kolmen vuoden aikana on tapahtunut paljon asioita, ennen muuta kasvua, itsenäistymistä ja vastuun ottamista omiin käsiin. Muutin suoraan yläasteelta Kuopioon ja aloitin täällä lukion, vaikka Nurmeksessakin olisi ollut lukio. Kuitenkin asuttuani kakkosluokasta lähtien siellä, päätin, että nyt on aika kotiutua jonnekin muualle, missä olisi uusia ihmisiä ja iso lukio. Näin myös tein.

                      Kun olin päättänyt, että muutan Kuopioon ja saanut opiskelupaikan sieltä, oli aika ajatella missä meinaisin asua ja kuinka kaikki käytännössä tapahtuu. Hetkeäkään en kuitenkaan ajatellut, että se tulisi olemaan vaikeaa, luonteeltani olinkin melko itsenäinen ollut jo pitkään. Aluksi vanhempieni kanssa katsoimme asuntoja ja pohdimme kaikkia mahdollisia asumisjärjestelyjä, asumista soluasunnossa, yksityisellä taikka tutun ystävän kanssa muuttamista kämppiksiksi. Koska asumiskuviot eivät olleet vielä selviä koulun alkaessa, asustin siskoni luona kuukauden. Tällä välin vanhempani olivat löytäneet asunnon. Päätimme siis aluksi, että muutamme yhdessä heidän löytämään kämppäänsä, niin että he asuisivat osaksi Kuopiossa ja osaksi vielä järjestelisi juttuja Nurmeksessa. Näin ollen muutto asioiden selvittäminen ja päättäminen kävi helposti, vaikka lopulta vanhempani viihtyivät Nurmeksessa puhuttua enemmän ja käytännössä asuin melkeinpä yksin heidän hankkimassa asunnossaan.

                      Minun täytyi kuitenkin ajatella muita asioita, kuten tukien hankkimista taikka missä kouluni on. Mistä ostan tyhjään asuntoon huonekaluja ja käyttötavaroita. Mitä asioita haluan ottaa mukaan lapsuuden kodistani. Myöskin täytyi ajatella, miten saan taas uusia ystäviä. Miten löydän itselleni sopivan seurakunnan, jossa olisi oman ikäisiä nuoria, joita Nurmeksessa ei ollut. Missä pesen pyykkini, käyn kaupassa tai mitä ylipäätään ostaa kaupasta. Myös omille muuttaminen suoraan toiselle paikkakunnalle vaati paljon totuttelua uuteen kaupunkiin, joka oli paljon entistä kotikaupunkiani isompi. Muutos elämässä sillä hetkellä tuntui sopivalta ja ajankohtaiselta.

                      Välillä kuitenkin miettii, minkälaista elämä olisi, jos olisi jäänyt asumaan Nurmekseen. Pieni lukio sittenkin olisi voinut olla mahtava, tuttuja luokkatovereita ja opettajia, pienemmät luokkakoot ja eikä turhaa huippulukion tuomaa painetta. Myöskin olisi vielä saanut asua enemmän vanhempien helmoissa ja olla miettimättä, milloin käydä kaupassa ja missä välissä kerkeän tehdä kotiaskareet, jotta jää tarpeeksi aikaa opiskeluillekin.

Kaipaan Nurmeksesta hyviä lenkkeilymaastoja tai pyörälenkkiä Nurmesjärven ympäri, taikka mahdollisuutta mennä hiihtämään järven jäälle ilman turhaa väen tungosta. Kaipaan paikkoja, jotka muistuttaa erilaisista lapsuuden muistoista, Laivista, Kotilanvaaraa taikka Bomban kylpylää. Kuitenkin tiedän, että muutos oli sille hetkelle juuri täydellinen, vaikka välillä haluaisikin muistella lapsuutta ja sitä kaikkea mitä onkaan saanut kokea Nurmeksessa. Muutto minulle omaan kotiin Kuopioon tarkoitti oman elämäni käsiin ottamista, uutta sivua elämässä.

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Te ootte hyviä tyyppejä – ja sen mukaisesti muuten kannattaa käyttäytyä! :)

Me hörpitään tässä kahvia ja samalla ajateltiin kirjoitella teille pikku juttu. Nimittäin.. ...

NUORTENNURMES TET-PAIKKANA

NuortenNurmes on hyvä paikka, jos on kiinostunut media-alasta, kirjoittamisesta ja muutenkin...