tee mediaa /ohjeita

Tule tekemään
#NuortenNurmes-mediaa!

#NuortenNurmes-toiminta kaipailee nuorten tekemiä mediatuotoksia julkaisuiksi. Kaikki nuoria koskevat aiheet ovat tervetulleita.
Tee juttu, haastattelu, tietoartikkeli, blogiteksti, video, vlogi, sarjakuva, runo... Mitä ikinä keksitkään.
Voit lähettää yksittäisiä sisältöjä lomakkeella tai lähteä mukaan mediajengiin.

 

Mahdollisuus järjestää etätapaamisissa, joissa #NuortenNurmes-toiminta tarjoaa ohjausta sisällöntuottamiseen.

Lähetä teoksisi

1. Lähetä teoksesi lomakkeella
2. Jos kysyttävää ilmenee, ota rohkeasti yhteyttä somessa @NuortenNurmes tai puhelimitse 05046 89382 / Whatsapp käytössä
3. Halutessasi saat käyttöösi #NuortenNurmes-toiminnan tietokoneen, kuulokkeet ja tabletin

#NuortenNurmes/NuortenNurmes-media/kanavat

angle-left

Blogit

Maailman mielenterveyspäivä 2019

Maailman tärkein kysymys - mitä kuuluu?

"Maailman mielenterveyspäivän 10.10.2019 kansainvälinen teemana on tänä vuonna itsemurhien ehkäisy. Suomessa puhumme yleisesti mielenterveyden merkityksestä elämän iloissa ja suruissa: välittämisestä ja puheeksi ottamisesta. Jatkamme näin teemallisesti itsemurhien ehkäisypäivän kampanjaa ja kysymme maailman tärkeimmän kysymyksen: mitä kuuluu?"
Lähde: https://mieli.fi/


Seuraavan tekstin on kirjoittanut nuorisoalalla työskentelevä:

Onko kahvii? Yksinkertainen kysymys!? Eikö vain? Onhan se, mutta samalla se on portti edessä olevaan keskusteluun, viesti valmiudesta vastaanottaa. Toimin työssäni nuorisoalalla "ammattilaisena" ja puhun nyt nuoresta ja vuorovaikutuksesta.

Valtakunnan mediat pursuaa pahoinvointia, blogit täyttyy nuorien teksteistä joissa puhutaan yksinäisyydestä ja siitä kuinka heitä ei kuunnella. Samaan aikaan joukko yhteiskunnan ammattilaisia istuvat erilaisissa kokouksissa, neuvotteluissa tai verkostopalavereissa miettien pää harmaana ratkaisua nuorten aseman ja hyvinvoinnin kohentamiseen.
Nuorten kirjoituksista pahoinvoinnista ja koulukiusaamisesta on huokunut yksi asia, "miksi kukaan ei vaan kysy miten meillä menee" tai "ei aikuisia kiinnosta"

Palaan kirjoituksen alkuun lausahdukseen "onko kahvii?" Ja vastaan "kyllä on! Ja jos ei oo niin keitetään" miksi? No Siksi!, Että nyt minulla on käsissäni ratkaisu ongelmaan jota puoli valtakuntaa miettii pää hiessä. Harjaantunut ammattilainen ymmärtää keveän lausahduksen alla piilevästä pyynnöstä apuun tai nöyränä pyyntönä vuorovaikutukselle.

Ei tilanne vaadi suuruutta, tai rakettitiedettä ymmärtääkseen, että nyt minulle on tarjottu mahdollisuus nuoren kuunteluun, luottamuksen rakentamiseen, sekä auttavan käden ojentamiseen. Nuori itse tarjoaa tilaisuuden edellä mainitulle tuolla pienellä lausahduksellaan.
Ei tarvitse olla alan ammattilainen ymmärtääkseen että kysymys sisältää myös pyynnön olla ihminen ihmiselle. Tähän pystyy meistä jokainen.

Mitä minä asian eteen tein? En minä keksinyt toimintamallia tai tapoja nuoren tavoittamiseksi, nuori tuli minun luokse. Niin ne nuoret toimivat. Aikuisen ja ammattilaisten paikka on olla tavoitettavissa tavalla ja paikoissa joihin nuori osaa ja uskaltaa tulla. Tällä varmistetaan "matala kynnys"(hyi!! Mikä sana) kynnys joka sahataan niin matalaksi ettei siihen voi kompastua, silloin kaiken aloittamiseen riittää ihan vaan "onko kahvii.


Mitä sulle kuuluu?! Kerro se meille!
1. ota kuva, joka kuvaa jotenkin sinun fiilistä tai joka puhuttelee sinua muuten vain.
2. jaa somessa
3. lisää hashtag #NuortenNurmes #fiiliksiäNurmes

 

 

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Uusi etsivä nuorisotyöntekijä esittäytyy

H ei! Olen etsivä nuorisotyöntekijä Emilia! Minut löytää Nuortenkulmalta nuokkarin...

Kohti unelmien ammattia

Hei olen vuonna - 94 syntynyt nuori nainen Valtimolta. Kirjoitan ihan ensimmäistä kertaa...