tee mediaa /ohjeita

Tule tekemään
#NuortenNurmes-mediaa!

#NuortenNurmes-toiminta kaipailee nuorten tekemiä mediatuotoksia julkaisuiksi. Kaikki nuoria koskevat aiheet ovat tervetulleita.
Tee juttu, haastattelu, tietoartikkeli, blogiteksti, video, vlogi, sarjakuva, runo... Mitä ikinä keksitkään.
Voit lähettää yksittäisiä sisältöjä lomakkeella tai lähteä mukaan mediajengiin.

 

Mahdollisuus järjestää etätapaamisissa, joissa #NuortenNurmes-toiminta tarjoaa ohjausta sisällöntuottamiseen.

Lähetä teoksisi

1. Lähetä teoksesi lomakkeella
2. Jos kysyttävää ilmenee, ota rohkeasti yhteyttä somessa @NuortenNurmes tai puhelimitse 05046 89382 / Whatsapp käytössä
3. Halutessasi saat käyttöösi #NuortenNurmes-toiminnan tietokoneen, kuulokkeet ja tabletin

#NuortenNurmes/NuortenNurmes-media/kanavat

angle-left

Blogit

Sivukylien murheita

Sivukylillä asuminen voi olla joskus hyvin turhauttavaa

On paljon hyviä sekä huonoja puolia.  Harrastukset sijaitsevat kaupungissa, joten ne karsiutuu hyvin nopeasti pois elämästä, koska kyydityksiä on hyvin vaikea järjestää. Eikä yhteiskyydityksiä yleisesti ole. Myöskään kavereiden luokse ei ole helppo mennä, eivätkä he voi tulla teille, jos kukaan ei pääse viemään. Joskus matkat voivat kaupunkiin kestää yli puoli tuntia joka tarkoittaa, että liikkumiseen menee paljon aikaa. Tapaamisia pitää perua, kun kyyti kaupungille ei järjestykkään. Luultavasti moni sivukylillä asuva nuori harkitsee mopoa, mutta bensaan menee paljon rahaa jos aikoo päivittäin nähdä kavereita. Myös koulumatkat voivat olla pitkiä, joka tarkoittaa että aamuisin täytyy herätä aikaisemmin ja iltapäivällä on kotona vasta parin tunnin jälkeen koulun loppumisesta. Silloin ei jää päivään paljoa aikaa läksyjen jälkeen.

Hyviä puoliakin on kyllä. Luultavasti ei ole paljoa naapureita joten saa olla aika rauhassa. Lemmikkejä on helppo pitää, sillä lenkitysmaastoja löytyy ja jotkut lemmikit saavat olla jopa vapaina ulkona.

Ihmiset jotka asuvat kaupungissa eivät välttämättä edes tajuakkaan, kuinka erilaista heidän elämä on kun kaikki on lähellä. Onneksi nykyisin pystyy kuitenkin somen avulla jutella kavereille ja tavata sitä kautta myös uusia ihmisiä.

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Jarkko Riikosen vierailu

Kirkkokadun koululla oli vierailulla Joensuun kaupungin erityisnuorisotyöntekijä, sekä...

Perhekodissa asuminen

Elikkäs ajattelin tulla kertomaan omasta kokemuksesta millaista on asua perhekodissa....