Luvan hakeminen


Rakentamisen lupiin liittyvät neuvontapyynnöt sähköisesti


Nurmeksen kaupungissa on rakentamisen lupa-asioinnin sähköinen Lupapiste-palvelu neuvontapalvelun osalta käytössä. Palvelu on avattu 9.2.2015 lähtien.


Voit käyttää Lupapistettä kaikkiin rakentamisen lupiin liittyvissä kysymyksissä jo ennen rakennushankkeesi käynnistymistä. Lupapisteen kautta saat henkilökohtaista palvelua asiaan liittyvältä oikealta viranomaiselta. Saat neuvontaa ja opastusta, sekä tietoa mm. onko suunniteltu hanke luvanvaraista ja kuinka asiointi tapahtuu tai mitä ammattilaisia hankkeessa mahdollisesti tarvitaan.


Palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen: se ohjaa hakemaan rakennushankkeesi sijainnin kartalta sekä kuvaamaan tarpeesi ohjeiden ja valintojen avulla riittävän yksityiskohtaisesti. Viranomaisen on helpompi ja nopeampi neuvoa sinua, kun kaikki tiedot ovat varmasti saatavilla. Voit asioida palvelussa silloin kun se itsellesi parhaiten sopii. Kun asioit Lupapisteen kautta, myös kaikki asiaan liittyvä viestintä on nähtävissä yhdessä paikassa.


Palvelu on avoinna kaikille rakentamista suunnitteleville kuntalaisille. Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla. Lupapiste on valtakunnallinen asiointipalvelu, jossa voi hakea rakentamisen lupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Se kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen. Palvelu on osa valtiovarainministeriön koordinoimaa sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe).


Pikaopas Lupapisteen käyttöön

Siirry sähköisen asioinnin lupapiste.fi palveluun


Yhteystiedot
Nurmeksen kaupunki, Rakennusvalvonta
timo.karreinen(at)nurmes.fi puh. 04010 45720
Ilona Liesmäki, Palveluvalmentaja, ilona.liesmaki@solita.fi, puh. 040 5358 965
Ilkka Mattila, Kehitysjohtaja, ilkka.mattila@solita.fi, puh. 044 5582 494
 
Kotitalouksien on ilmoitettava 1.7.2014 lähtien kaikista ostamistaan rakennusluvan alaisista töistä tiedot Verohallinnolle
 

Yhteystiedot:

Rakennustarkastaja
Timo Karreinen
Kirkkokatu 14
75500 Nurmes
Puh. 04010 45720
etunimi.sukunimi(at)nurmes.fi

 

Toimistosihteeri
Paula Korhonen
Kirkkokatu 14
75500 NURMES
Puh. 04010 45705
etunimi.sukunimi(at)nurmes.fi