Navigaatiovalikko

Palveluohjaus / lape / kohtaamispaikka / kansikuva

Palveluohjaus / lape / kohtaamispaikka / esittely

Kohtaamispaikka

Vastaa kyselyyn ja vaikuta vuoden 2019 teemoihin ja perhepalvelujen kehittämiseen: Kotikaupunkisi lasten, nuorten ja perheiden palvelut.

Kohtaamispaikka on matalan kynnyksen palvelua, johon jokaisen on helppoa tulla. Palvelut ovat kaikille avoimia ja mahdollistavat tutustumisen muihin samassa elämäntilanteessa oleviin ja vertaistuen saamisen. Kohtaamispaikoissa järjestetään infoa erilaisista palveluista ja teematilaisuuksia. Kohtaamispaikkojen toiminnasta tiedotetaan paikallislehti Ylä-Karjalassa ja Facebookissa sekä tällä sivulla.

Kohtaamispaikat:

Pikku-Kaarlen päiväkodin avoin päiväkoti (Kaarlonkatu 10)

Avoimeen päiväkotiin voivat mennä vanhemmat, isovanhemmat ja muut läheiset lasten kanssa viettämään aikaa ja kohtaamaan muita perheitä. Paikalla on kaksi hoitajaa, jotka auttavat lasten kanssa. Mukaan voi ottaa omia eväitä, tilassa on jääkaappi.

Nurmes-talo (Kötsintie 2)

Nurmes-talolla toimii monia toimijoita, kuten kansalaisopisto, kirjasto, museo, hyvinvointipalvelujen hallinto, elokuvateatteri Kino-Hannikainen. Nurmes-talon toimijoiden kanssa on mahdollista järjestää lapsiperheitä tukevaa yhteistoimintaa.

Voit toivoa kohtaamispaikalle ohjelmaa tai aiheita sekä toimijoita. Ota yhteyttä! Kohtaamispaikan toimintaa koordinoi palveluohjaaja

Nuokkari (Kirkkokatu 18)

Nuorisotoiminnan järjestää Hyvärilän matkailu- ja nuorisokeskus. Katso lisää: Nuokkari, Facebook ja Nuortenkulma.

Muita kohtaamispaikkoja:

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Nurmeksen yhdistyksen perhekahvilat.

Evankelis-luterilaisen seurakunnan lapsiperhe- ja nuorisotyön toiminta.

Palveluohjaus / kohtaamispaikan toiminta

Kohtaamispaikkojen toiminta

Kohtaamispaikan ohjelma on kaikille avointa ja maksutonta, eikä vaadi ilmoittautumista. Tervetuloa mukaan!

Muutokset mahdollisia.

Vastaa kyselyyn ja vaikuta vuoden 2019 teemoihin ja perhepalvelujen kehittämiseen: Kotikaupunkisi lasten, nuorten ja perheiden palvelut.

Avoin päiväkoti

Syksyn 2018 ohjelma:

ti 28.8. klo 10 Infoa lapsiperhepalveluista Nurmeksessa. Teija Simonen kaupungilta ja perhetyöntekijä Jenni Similä Siun soten varhaisesta tuesta. Lisäksi keskustelua ja mahdollisuus kysellä palveluista.

ti 18.9. klo 10 Lapsen välipalat ja ruokailu. Paikalla puurobaari. Nurmeksen Martat.

ti 9.10. klo 10 Parisuhde lapsiperheessä. Siun sotelta psykiatrinen sairaanhoitaja Riikka Luostarinen ja psykiatrinen sairaanhoitaja/psykoterapeutti Marjo Huotari.

ti 13.11. klo 10-11 Vanhemmuus on muuttunut suuresti. Omien vanhempien ja isovanhempien mallit eivät enää toimi. Kuinka mies löytää paikkansa vanhempana? Mistä mies saa vanhemmuuden rakennuspalikat? Topi Linjama, viiden lapsen isä ja yksi Lapselliset miehet -blogin kirjoittajista, puhuu aiheesta kansantajuisesti. Hän on toiminut isätyöntekijänä Pelastakaa Lapsilla. Lisäksi suunnitelmissa iltaohjelmaa isyys-teemalla!

ti 4.12. klo 10 Stressitön joulu? Millainen on hyvä joulu? Mitä odotamme? Perheneuvoja Piia Nurhonen, perheasiain neuvottelukeskukselta.

Jumppaa vanhemmille

Vetäjänä Laura Kuittinen, järj. vapaa-aikapalvelutJoka kuun ensimmäinen torstai: 6.9., 4.10., 1.11., 13.12. klo 10-11
Lastenhoito jumpan ajaksi kahdeksalle ensimmäiselle lapselle. Lapsen voi ottaa jumppaan mukaan.

Muut toimijat:

Maanantaina 10.9. avoin päiväkoti vierailee kirjastolla (Kötsintie 2). Tavataan suoraan kirjastolla klo 9. Kirjastolla ohjelmassa Karhun kirjastoseikkailu ja satutunti (30 min).

Ev.lut. seurakunta vierailee avoimella päiväkodilla kerran kuukaudessa, perjantaisin klo 10: 14.9. , 12.10. , 9.11. ja 14.12.

Tulostettava ohjelma.

Kohtaamispaikkojen tapahtumia - kuvaa klikkaamalla aukeaa tapahtumien tiedot!

Palveluohjaus / yhdistykset / yhdistysyhteistyö / yhteystiedot

Teija Simonen Palveluohjaaja Nurmes-talo, Kötsintie 2 55700 Nurmes 04010 45723 teija.simonen(at)nurmes.fi

Facebook: Palveluohjaaja Teija Simonen Instagram: palveluohjaajateija