Navigaatiovalikko

Palveluohjaus / lape / kohtaamispaikka / kansikuva

Palveluohjaus / lape / kohtaamispaikka / esittely

Kohtaamispaikka

Vastaa kyselyyn ja vaikuta vuoden 2019 teemoihin ja perhepalvelujen kehittämiseen: Kotikaupunkisi lasten, nuorten ja perheiden palvelut.

Kohtaamispaikka on matalan kynnyksen palvelua, johon jokaisen on helppoa tulla. Palvelut ovat kaikille avoimia ja mahdollistavat tutustumisen muihin samassa elämäntilanteessa oleviin ja vertaistuen saamisen. Kohtaamispaikoissa järjestetään infoa erilaisista palveluista ja teematilaisuuksia. Kohtaamispaikkojen toiminnasta tiedotetaan paikallislehti Ylä-Karjalassa ja Facebookissa sekä tällä sivulla.

Kohtaamispaikat:

Pikku-Kaarlen päiväkodin avoin päiväkoti (Kaarlonkatu 10)

Avoimeen päiväkotiin voivat mennä vanhemmat, isovanhemmat ja muut läheiset lasten kanssa viettämään aikaa ja kohtaamaan muita perheitä. Paikalla on kaksi hoitajaa, jotka auttavat lasten kanssa. Mukaan voi ottaa omia eväitä, tilassa on jääkaappi.

Nurmes-talo (Kötsintie 2)

Nurmes-talolla toimii monia toimijoita, kuten kansalaisopisto, kirjasto, museo, hyvinvointipalvelujen hallinto, elokuvateatteri Kino-Hannikainen. Nurmes-talon toimijoiden kanssa on mahdollista järjestää lapsiperheitä tukevaa yhteistoimintaa.

Voit toivoa kohtaamispaikalle ohjelmaa tai aiheita sekä toimijoita. Ota yhteyttä! Kohtaamispaikan toimintaa koordinoi palveluohjaaja

Nuokkari (Kirkkokatu 18)

Nuorisotoiminnan järjestää Hyvärilän matkailu- ja nuorisokeskus. Katso lisää: Nuokkari, Facebook ja Nuortenkulma.

Muita kohtaamispaikkoja:

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Nurmeksen yhdistyksen perhekahvilat.

Evankelis-luterilaisen seurakunnan lapsiperhe- ja nuorisotyön toiminta.

Palveluohjaus / kohtaamispaikan toiminta

Kohtaamispaikkojen toiminta

Kohtaamispaikan ohjelma on kaikille avointa ja maksutonta, eikä vaadi ilmoittautumista. Tervetuloa mukaan!

Muutokset mahdollisia.

Syksyllä 2018 kerättyjen kyselyjen vastaukset esitellään tammikuussa 2019. Vastausten pohjalta on jo suunniteltu kevään 2019 ohjelmaa.

Avoin päiväkoti

Kevään 2019 ohjelma:

tiistaina 29.1. klo 10 päivähoidon aloittaminen ja töihin paluu. Miten valmistautua? Miten haetaan varhaiskasvatukseen? Kertomassa ja keskustelemassa perhetyöntekijä Jenni Similä ja perhepäivähoidon ohjaaja Elina Lohtander.

tiistaina 12.2. klo 10 ensiapu lapsiperheessä. Mitä osata, miten varautua? Riverian lähihoitaja-opiskelijat vetämässä.

tiistaina 2.4. klo 10 aiheena uhma. Aiheeseen vievät Jenni Similä ja neuvolasta Tanja Heikura. Mukana pop-up -kirjasto. Ota mukaan kirjastokortti.

tiistaina 21.5. leikkipäivä Pikku-Kaarlen päiväkodilla. Mukana menossa avoin päiväkoti, kirjasto ja varhainen tuki.

Jumppaa vanhemmille

Vetäjänä Laura Kuittinen, järj. vapaa-aikapalvelut.
Parillisten viikkojen torstaisin klo 10-11. Ei viikoilla 10 ja 16.
Lapsen voi ottaa jumppaan mukaan.
Lapsen voi tilanteen mukaan jättää myös avoimen päiväkodin hoitajien huomaan. Tähän vaikuttaa muut hoitovaraukset ryhmässä.

Muut toimijat:

Ev.lut. seurakunta vierailee avoimella päiväkodilla kerran kuukaudessa, perjantaisin klo 10. Kevät 2019: 18.1., 15.2., 22.3., 12.4. ja 17.5.

Muut tilaisuudet:

la 9.2. klo 12-13 Vauvaperheiden kirjastorotinat. Tunnelmallinen satuhetki vauvalle ”satuhierontaa ja loruja”. Nurmeksen kaupunginkirjastolla (Kötsintie 2). Järj. Sytytä lukuinto! -hanke + kumpp.

pe 22.2. klo 16.00-21.00 Pop-up -nuokkari Tuohuspirtillä, os. Kohtavaarantie 56. Ohjelmassa pelailua, hengailua, kilpailu, palkintoja ja leipomista. Alle 18-vuotiaille, päihteetön tapahtuma.

ti 26.2. Varaslähtö laskiaiseen - Perheiden ulkoilutapahtuma, Kotilanvaaran hiihtokeskus klo 17–19, mäenlaskua, makkaranpaistoa, kahvio, onnenpyörä. Tuotto Yhteisvastuu-keräykselle.

ke 27.2. klo 10-11.15 Samasta padasta koko perheelle. Etäyhteys Joensuun Perheentalon tilaisuuteen. Järj. Perheentalo Joensuu, Joensuun Martat, MLL:n Nurmeksen yhdistys ja Nurmeksen kaupunki. Perhekahvila MeLskuLa, Porokylänkatu 6.

pe 1.3. mäenlaskutapahtuma klo 17-19 Kotilavaaralla, järj. MLL:n Nurmeksen yhdistys ja Super Ylä-Karjalan ao ry 519.

ti 12.3. klo 17.30 Aksoni ry:n tilaisuus kaupungin kirjastolla (Kötsintie 2). Millaista vertaistoimintaa asperger- ja autisminkirjon lasten vanhemmat kaipaavat? Tule kertomaan!

ke 20.3. klo 17.30-19.00 Nurmes-talolla käsityöluokassa perheasiainneuvottelukeskukselta Piia Nurhonen pohtii työn ja muun elämän yhteensovittamista.

la 13.- su 14.4. Perheleiri, Pihlajapuu. Järj. srk. tied. ja ilm. Susanna Tolvanen 050 3864926

ti 7.5. klo 14.00-15.00 vanhemmille infoa tarkkaavuuden ja aistisäätelyn haasteista ja tukemisesta Ystävänpysäkillä (Porokylänkatu 5).

ma 13.5. klo 10-12 Rotinakahvit. Järj. MLL:n Nurmeksen yhdistys

Tulostettava avoimen päiväkodin ohjelma.

Tulostettava perheiden palvelujen ohjelma.

Palveluohjaus / yhdistykset / yhdistysyhteistyö / yhteystiedot

Teija Simonen Palveluohjaaja Nurmes-talo, Kötsintie 2 55700 Nurmes 04010 45723 teija.simonen(at)nurmes.fi

Facebook: Palveluohjaaja Teija Simonen Instagram: palveluohjaajateija