Navigaatiovalikko

Palveluohjaus / lape / kohtaamispaikka / kansikuva

Perhepalvelut / lape / kohtaamispaikka / esittely

Kohtaamispaikka

Moni toiminta on tauolla korona-epidemian takia.
Avoimen päiväkodin toiminta jatkuu mahdollisimman pian, kun uudet tilat saadaan valmiiksi.
Lue lisää tilanteesta 20.8.2020 julkaistusta tiedotteesta.

Kohtaamispaikka on matalan kynnyksen palvelua, johon jokaisen on helppoa tulla. Palvelut ovat kaikille avoimia ja mahdollistavat tutustumisen muihin samassa elämäntilanteessa oleviin ja vertaistuen saamisen. Kohtaamispaikoissa järjestetään infoa erilaisista palveluista ja teematilaisuuksia. Kohtaamispaikkojen toiminnasta tiedotetaan paikallislehti Ylä-Karjalassa ja Facebookissa sekä tällä sivulla.

Kohtaamispaikat:

Voit toivoa kohtaamispaikalle ohjelmaa tai aiheita sekä toimijoita. Ota yhteyttä! Kohtaamispaikan toimintaa koordinoi yhteisökoordinaattori.

Kuntalaisten talo (Kunnantie 1)

Kuntalaisten talo kokoaa yhteen useiden toimijoiden tapahtumia, harrastustoimintaa ja perheiden tilaisuuksia sekä varhaiskasvatuksen palveluja ja kirjaston.

Nuokkari (Nurmeksessa Kirkkokatu 18 ja Valtimolla Kunnantie 1)

Nuorisotoiminnan järjestää Hyvärilän matkailu- ja nuorisokeskus. Katso lisää: Nuokkari, Facebook ja Nuortenkulma.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton

 Nurmeksen yhdistyksen ja Valtimon yhdistyksen perhekahvilat.

Evankelis-luterilaisen seurakunnan lapsiperhe- ja nuorisotyö

Perhetyön, Lapsityön ja Nuorisotyön Kohtaamispaikat

Ystävänpysäkki

"Ystävänpysäkki on eri-ikäisten ihmisten ja erilasiten kulttuurin kohtaamispaikka"

Perhepalvelut / kohtaamispaikan toiminta

Kohtaamispaikkojen toiminta

Kohtaamispaikan ohjelma on kaikille avointa. Tervetuloa mukaan! Kohtaamispaikka-toimintaa järjestetään yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Muutokset mahdollisia.

Ohjelma suunnitellaan kerättyjen palautteiden ja toiveiden mukaan.

Aamukahvit ja asiaa -ohjelma:

Maksuttomia tilaisuuksia järjestetään jälleen avoimella päiväkodilla, kun uudet tilat saadaan käyttöön.

Ilmoittelemme tapahtumat.pohjois-karjala.fi-sivulla, Perhepalvelut – Nurmes -facebook sivulla ja kaupungin www-sivuilla.

Huhtikuu

Ke 7.4. klo 9:30 Ystävänpysäkillä aiheena "Satupäivä". Ystävänpysäkin vapaaehtoiset mukana tarinan kerronnassa ja lukemassa satuja. Ystävänpysäkin mukana perinteet siirtyvät, kulttuurit kohtaavat ja tarinat elävät. Ystävänpysäkki, Porokylänkatu 5, Nurmes. Tervetuloa mukaan!

To 8.4. klo 9-11 Seurakuntakodilla Aamukahvit ja asiaa "Nalleneuvola". Terveydenhoitaja Sirpa Halonen tavattavissa. Nalleneuvolassa mitataan, tutkitaan ja kuulostellaan nallen vointia. Ota oma nalle mukaan ja katsotaan mitat yhdessä terveydenhoitajan kanssa. Seurakuntakoti Kehäkatu 72, Nurmes. Tervetuloa mukaan!

Ke 14.4. klo 10-11 Siirtymätilanteet lapsiperheissä. Perpekeskuksen Kati Saurula vetämässä keskustelua siirtymätilanteiden haasteista ja miten lasta voi tilanteessa auttaa. MLL Perhekahvila kevään kolmena kertana Seurakuntakeskuksella Ikolantie 3, Nurmes. Tervetuloa mukaan!

Ke 21.4. klo 10 Seurakuntakeskuksella Aamukahvit ja asiaa "Uhmaikä". Uhmaikä vai tahtoikä? Terveydenhoitajat Sirpa halonen ja Sanna Kemppainen juttelemassa lapsen tärkeästä kehitysvaiheesta. Tervetuloa Seurakuntakeskukselle, Ikolantie 3, Nurmes.

Ke 28.4. MLL Perhekahvila 9:30-11:30. Aamukahvit ja asiaa. Varhaisen tuen perhepalvelut. Keskustelemassa Siun sotelta Jenni Similä ja Sari Sorsakari. MLL Perhekahvila Melskula kevään kolmena kertana Seurakuntakeskuksella Ikolantie 3, Nurmes. Tervetuloa mukaan!

Toukokuu

Ma 3.5. klo 10:00 Valtimon MLL Touhutuvalla Aamukahvit ja asiaa. Perpe-keskuksen Noora Alm " Elli Elohopeat ja Jesse Jumittajat" - Vinkkejä arjen siirtymätilanteisiin. MLL Perhekahvila Touhutupa, Kunnantie 1, Valtimo. Tervetuloa mukaan!

Ke 5.5. klo 9:30 Ystävänpysäkillä etäkatsomo Joensuun Perheentalolta, Aamukahvit ja asiaa: "Kurkistus käyttäytymisen taakse". Keskustellaan mentalisaatiosta, jolla tarkoitetaan kykyä pohtia, mitä toisen ihmisen näkyvän käyttäytymisen takana voi piillä. Ystävänpysäkki, Porokylänkatu 5, Nurmes. Tervetuloa mukaan!

Ke 12.5. klo 10-12 Vauvan ruokakurssi. Ringa Nenonen Pohjois-Karjalan Martoista opastaa vauvan ruoan laitossa.Ystävänpysäkki, Porokylänkatu 5, Nurmes. Tervetuloa mukaan!

Kohtaamispaikat:

Evankelis-luterilainen seurakunta:

https://www.nurmeksenseurakunta.fi/

Iltapuuhikset perheille: Kohtaamispaikka perheille, leikkiä ja askartelua, hartaushetki ja iltapala. Jatkuvat 1 krt/kuukaudessa, 1 krt kaudessa Valtimon seurakuntatalolla. Keskiviikkoisin klo 17–18.30 seurakuntakeskuksessa.

Lasten puuhaparkki toimii seurakuntakeskuksella, Ikolantie 3 tiistaisin klo 13–16 sekä perjantaisin klo 9–12. Lapsen voi tuoda esim. asioinnin ajaksi puuhaparkkiin, niin aikuinen saa rauhassa käydä asioilla.

Ilmoitathan lapsen tulosta Paula Kuittiselle 045 123 8918 viim. edellisenä päivänä.

Vanhempi-lapsikerho - Puuhapirtti: vanhemmat tai isovanhemmat ovat tervetulleita lapsineen.

Maanantaisin klo 9.30–11.30 seurakuntakeskus, Ikolantie 3
Torstaisin klo 9- 11 itäkaupungin seurakuntakoti, Kehäkatu 72
Torstaisin klo 9- 11 Valtimon seurakuntatalo, Kunnantie 6

Vauvakahvila - Kohtaamispaikka vauva-arkea eläville!
Maanantaisin seurakuntakeskuksella Ikolantie 3, klo 13–15.

MLL:n Nurmeksen yhdistys:

https://www.facebook.com/mllnurmes

Perhekahvila Melskula parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 9.30–11.30, 26.8. lähtien. os. Laamilantie 2, urheilukentän huoltorakennuksen pääty.

MLL:n Valtimon yhdistys:

https://www.facebook.com/MLL-Valtimon-yhdistys-ry-110156813724168

Perhekahvila Touhutupa maanantaisin klo 9.30–12 Kuntalaisten Talolla (Kunnantie 1).

Perhekahvilan yhteydessä Minimuskari, vetäjänä Tiina Könttä. Lisää infoa yhdistyksen fb-sivuilla.

Koko perheen liikuntalauantai Valtimotalolla (os. Sepänkatu 9) joka lauantai klo 16.00–18.00.

Lisäksi MLL:n valtakunnalliset:
Vanhempainnetti
Vanhempainpuhelin
Nuorten netti
Nuorten puhelin

Ystävänpysäkki:

http://www.nurmeskoti.fi/index.php/ystavanpysakki/

Porokylän Ystävänpysäkillä ohjelmaa lapsiperheille kerran kuussa. Ystävänpysäkillä on vapaaehtoisten järjestämää ohjelmaa lähes joka päivä. Voit tavata eri-ikäisiä ja eri kulttuurista tulevia ihmisiä. Ystävänpysäkki, Porokylänkatu 5, Nurmes

Vertaistoimintaa:

UNIKKO-vertaisryhmä yksinhuoltajille, yhdessäoloa, hartaushetki ja iltapala. Tied. nuorisotyönohjaaja Susanna Tolvanen 050 3864926

Harrastukset:

Lasten ja nuorten harrastuksia on koottu yhteen: https://sway.office.com/I1KtRSuf2BxP62F8?ref=Link Saat tallennettua sivun myös pdf-tiedostoksi.

Nuorille:

Nuorisotyö

Nuorten Kulman ja Valtimon nuokkarit ovat avoinna viikoittain, katso aukioloajat www.nuortenkulma.fi tai nurmes.fi/nuokkari ja ota nuokkareiden sivut seurantaan FB & IG:ssä.

#NuortenNurmes-toiminta: www.nuortennurmes.fi 

Srk:n nuorisotyö

Nuorten illat talvikaudella jatkuvat joka toinen viikko NUORTEN ILTA PERJANTAISIN KLO 18 RUKOUSHUONEELLA (Kirkkokatu 11). Muuta toimintaa nuorille on retket ja konsertit, isoskoulutus ja tapahtumat. Tapahtumat näet nuorisotyön tiedotteesta .

Tulostettava materiaali:

Juliste Kevään 2021 tapahtumista

Esite Kevään 2021 tapahtumista

 

 

 

 

 

Palveluohjaus / yhteystiedot

Anu Huusko ma.yhteisökoordinaattori Kaupungintalo, Kirkkokatu 14, 1. krs 75500 Nurmes 04010 45723 anu.huusko(at)nurmes.fi

Työni on liikkuvaa, joten sovi aika tapaamiselle! Facebook: Yhteisökoordinaattori Nurmes Instagram: yhteisokoordinaattorinurmes