Navigaatiovalikko

Saavuttavuusseloste

Nurmeksen kaupungin saavutettavuusseloste

Nurmeksen kaupungin verkkosivuja koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu  EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Lain mukaan kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita eli palvelujen tulee olla saavutettavia. Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut ja mobiilisovellukset sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan.

Jokaisen organisaation, jota lain saavutettavuusvaatimukset koskevat, on tehtävä verkkosivuistaan ja mobiilisovelluksistaan saavutettavuusseloste ja laitettava se verkkosivuilleen. Nurmeksen kaupungin www-sivusto on tehty Liferay 7 -alustalle ja julkaistu 14.2.2018. Verkkosivuston tulee olla saavutettava 23.9.2020 mennessä.

Tämä saavutettavuusseloste koskee sivustoa www.nurmes.fi ja se on laadittu 11.9.2020. Tämän digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut Nurmeksen kaupungin hallintopalvelut. Sivut tarkastetaan säännöllisesti myös Siteimprove-ohjelmalla saavutettavuusongelmien havaitsemiseksi ja korjaamiseksi.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Sivustomme täyttää suurelta osin lain edellyttämät vaatimukset eikä sivustolla ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita.

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi. Digipalveluistamme on tehty saavutettavuusarviointi ja olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. Sivusto on suunniteltu saavutettavaksi ja se huomioi yleisimmät lukulaitteet. Saavutettavuuteen on kiinnitetty huomiota myös käytetyn kielen selkeydessä ja teknisessä toimintavarmuudessa. Havainnoimme jatkuvasti sivuston saavutettavuuteen liittyviä epäkohtia apuohjelmien avulla ja korjaamme sivustossa ja sen sisällössä havaittuja saavutettavuuspuutteita.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö

Sivustolla on ei-saavutettavaa sisältöä, joka ei kuulu lainsäädännön piiriin tai jota ei ole vielä ehditty muuttaa saavutettavaksi.

Sisältö, joka ei kuulu lainsäädännön piiriin ovat toimisto-ohjelmien tiedostot (esim. doc- ja pdf-tiedostot), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018 ja joita ei tarvita asiointiin, sekä video- tai äänitallenteet, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020. Niiltä osin kuin ennen 23.9.2018 julkaistuja liitetiedostoja tarvitaan asiointiin, muutamme nämä keskeiset asiointiin tarvittavat liitetiedostot saavutettaviksi. Teemme saavutettavuuskorjauksia sitä mukaa kuin tiedostoja päivitetään.

Liitettäessä sivustolle uusia dokumentteja saavutettavuus tullaan huomioimaan.  

Useilla sivuilla puuttuvat tekstivastineet (kuvalinkit, kuvat).  

Anna palautetta!

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella: www.nurmes.fi/palaute  

Sähköpostilla kirjaamo(at)nurmes.fi  

Tai puhelimitse 04010 45007  

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
 www.saavutettavuusvaatimukset.fi
 saavutettavuus(at)avi.fi
 puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tarjoamme tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa  

Maksutonta digipalveluiden käytön ohjausta kuntalaisille. Lisätietoa: https://www.nurmes.fi/kuntalaisille tai puh. 04010 45723