Navigaatiovalikko

Kulttuuri ja vapaa-aika / museo / kötsin museo / vaakakuva murupolun yläpuolella

Kauppalaa Nurmesjärven yltä (kuvan voi klikata suuremmaksi).

Murupolku

kulttuuri ja vapaa-aika museo Kötsin museo

Kötsin museo

Kötsin museo sijaitsee arkkitehti Erkki Helasvuon suunnitteleman Nurmes-talon alimmassa kerroksessa, ja sinne on liikuntaesteetön pääsy.  Museon perusnäyttely esittelee Nurmeksen historiaa eri näkökulmista: esihistoriaa, metsästystä, kalastusta, romanikulttuuria sekä 1900-luvun alkupuolen elämää Nurmeksen kauppalassa.

Vaihtuvien näyttelyiden tilassa esitellään sekä muiden museoiden tuottamia kiertonäyttelyitä että omaa tuotantoa olevia vaihtuvia näyttelyitä.

31.8. asti näyttely Pienoismalleja museokävijöiden omista kokoelmista. Pienoismallien ohessa on esillä rakentamiseen ja keräämiseen liittyviä tarinoita, syitä ja taustoja, jotka ovat harrastajia innostaneet.

 

 

Museossa on tietokilpailu, jossa vaihtuu kuukausittain arvattava esine. Oikein vastanneiden kesken arvotaan palkinto. Tervetuloa arvaamaan!  

Kesäkuun tietokilpailun esine oli pettukaavin tai pettulasta eli nyljinlasta. Arvauksia kisaan tuli yhteensä 46, niistä 24 arvasi esineen käyttötarkoituksen, mutta 2 vastaajaa tiesi esineen oikean  nimen. Onnea voittajalle!

 

Yhteystiedot, Kötsin museo

Kötsin museo Nurmes-talo, Kötsintie 2 75500, Nurmes 04010 45153

Avoinna ma-pe 10-16. Vapaa pääsy!