Navigaatiovalikko

Kulttuuri ja vapaa-aika / museo / kötsin museo / vaakakuva murupolun yläpuolella

Kauppalaa Nurmesjärven yltä (kuvan voi klikata suuremmaksi).

Kötsin museo

Kötsin museo

Kötsin museo sijaitsee arkkitehti Erkki Helasvuon suunnitteleman Nurmes-talon alimmassa kerroksessa. Nurmeksen historiaa esittelevä museomme on avoinna ympäri vuoden, ja sinne on vapaa pääsy.  Uudistetussa museossa pääset tutustumaan paikkakunnan  historiaan meille tärkeiden henkilöiden ja heidän elämäntarinoidensa välityksellä sekä syventymällä Nurmes-aiheisiin kaitafilmeihin ja  lyhytdokumenttielokuviin. Elokuvia on mahdollista katsoa omatoimisesti  museon pienoiselokuvateatteri Kino-Soinnussa tai museovalvojan avustamana aulan seinältä.

Kötsin museossa voi tutustua ympäri vuoden Kansanparannus Nurmeksessa, Kauppalantalon historiaa ja Salaperäinen Kötsinmäki -lyhytdokumenttielokuviin (10-15 minuuttia), sekä vasta täysin avattuun perusnäyttelyyn. Näyttely kertoo Karjalan siirtoväestä, Palmin romanisuvusta, liikenteen ja liike-elämän kehityksestä sekä nurmekselaisista kulttuurihenkilöistä Alma Pääkkösestä Kerttu Mustoseen. Vaihtuvien näyttelyiden tilassa on esillä näyttelyitä eri teemoista. Vuonna 2024 on vain yksi näyttely Nurmeksen kaupungin juhlavuoden kunniaksi, Nurmes kaupunkina 50 vuotta.

 

Autolla saapuville on runsaasti paikoitustilaa Nurmes-talon edessä Kötsintien varrella  sekä talon viereisellä parkkipaikalla, jossa on myös kaksi sähköauton latauspistettä.

 

Kötsin museo on avoinna ma-pe 10-16 ja sinne on vapaa pääsy.

 

 

 

Yhteystiedot

Kötsin museo Nurmes-talon alakerta Kötsintie 2 75500 Nurmes 04010 45153