Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maaseutuparlamentti järjestetään Nurmeksessa 26.-28.9.2024

Maaseutuparlamentti järjestetään Nurmeksessa 26.-28.9.2024

Maaseutuparlamentti on Suomen suurin ideafestivaali. Se on yhteiskunnallinen maaseututapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille maaseutujen tulevaisuuden kehittämisestä ja kansallisesta maaseutupolitiikasta kiinnostuneille. Se tuo yhteen tuhansia innostuneita toimijoita, tutkijoita, kehittäjiä ja päättäjiä eri puolelta Suomea. Maaseutuparlamentti järjestetään paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden yhteistyönä maaseutupolitiikan neuvoston (MANE) koordinoimana.

Edellinen Maaseutuparlamentti järjestettiin virtuaalisesti Kurikasta ja monipaikkaisesti koko maassa 28.–30.9.2021. Maaseutuparlamentin lopputuloksena julkaistiin maaseutupolitiikan julkilausuma 2021. Tapahtuma järjestetään joka kolmas vuosi ja se järjestään nyt kolmannen kerran Nurmeksessa 26.-28.9.2024. Edelliset tapahtumat on järjestetty Leppävirralla ja Kurikassa.

Pääjärjestäjinä toimivat Maaseutupolitiikan neuvosto, maaseutuverkosto, Suomen Kylät ry ja MTK ry. Tapahtuma toteutetaan laajassa yhteistyössä muiden valtakunnallisten, alueellisten ja paikallisten maaseudulla toimivien organisaatioiden ja asiantuntijoiden kanssa.

Lisää maaseutuparlamentista:

https://www.maaseutuparlamentti.fi

 

Lisätietoja antaa:

Kyösti Korhonen

vt. kaupunginjohtaja

puh. 040 104 1002

kyosti.korhonen@nurmes.fi