Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmeksen kaupungin kiinteistötietoselvitys

Nurmeksen kaupungin kiinteistötietoselvitys

Nurmes ilmakuva

Teemme Nurmeksen kiinteistötietoselvitystä vuosina 2024-2026. Kiinteistötietoselvitystä tehdään rakennusrekisterin ajantasaistamiseksi. Tulevaisuudessa rakennusrekisterin tiedot viedään kansalliseen rakennetun ympäristön tietojärjestelmään, josta ne ovat eri viranomaisten käytettävissä.

Kiinteistötietoselvityksessä tarkistetaan kaupungin alueella olevien rakennusten tiedot ja verrataan niitä rakennusvalvonnan, Maanmittauslaitoksen, Digi- ja väestötietoviraston sekä Verohallinnon tietoihin.

Kiinteistöjen omistajat voivat itse ilmoittaa rakennusten tiedot paperisella tai sähköisellä lomakkeella. Lähetämme osalle kiinteistöjen omistajia myös kirjeen ja lomakkeen, jolla pyydämme ilmoittamaan omien rakennusten tiedot.  

Lomakkeilla kysytään ainoastaan kiinteistö- ja rakennusrekistereihin syötettäviä tietoja. Lomakkeeseen kirjataan tiedot kiinteistöstä ja kaikista kiinteistöllä sijaitsevista vähintään 5 m²:n kokoisista rakennuksista, mastoista, laitoksista ja rakennelmista. Saatujen tietojen pohjalta tehdään selvitystyötä ja tarvittaessa kohdekäyntejä. Kohdekäynneistä sovitaan aina etukäteen kiinteistön omistajan kanssa ja hänellä on mahdollisuus olla paikalla mittauskäynnin aikana.

Kaikilla rakennuksilla on lähtökohtaisesti oltava voimassa olevan kaupungin rakennusjärjestyksen määräysten mukainen lupa rakentamiselle.

Kiinteistötietoselvitys vaikuttaa myös kiinteistöverotukseen. Kiinteistövero määritellään maapohjan ja rakennusten arvon mukaan. Kaupunki päivittää rekistereihin maapohjan sekä rakennusten tiedot ja verohallinto määrittää näiden tietojen pohjalta verotusarvot.

Nurmes ilmakuva

Lisätietoja