Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjalan ammatillisesti hoidettujen museoiden yhteinen kokoelmapoliittinen ohjelma

Pohjois-Karjalan ammatillisesti hoidettujen museoiden yhteinen kokoelmapoliittinen ohjelma

Pohjois-Karjalan ammatillisesti hoidettujen museoiden yhteinen kokoelmapoliittinen ohjelma on julkaistu, ja ohjelman voit lukea alla olevan linkin kautta:


https://pohjoiskarjalanmuseo.fi/documents/2442722/0/maakunnallinen_kopo_FINAL.pdf/20ece724-fd33-cac1-7953-79b2194a9346 

Ohjelman laatimisessa ovat olleet mukana Pohjois-Karjalan museo, Ilomantsin museosäätiö, Pielisen museo Lieksasta, Nurmeksen museo sekä Outokummun kaivosmuseo. Alueen kulttuurihistoriallisten museoiden kokoelmat käsittävät yhteensä 496 000 valokuvaa ja 186 000 esinettä. Lisäksi museoiden kokoelmissa on muun muassa av-aineistoa, asiakirjoja ja karttoja. 


Yhteisellä kokoelmapoliittisella ohjelmalla halutaan nostaa esille tärkeää työtä, jota museoiden kokoelmien parissa tehdään. Ohjelman tarkoituksena on kertoa maakunnan ammatillisesti hoidettujen kulttuurihistoriallisten museoiden kokoelmien taustasta, määrästä, laadusta ja kokoelmatyön merkityksestä sekä siitä miltä näyttää maakuntamme museokokoelmien tulevaisuus. 


Yhteinen kokoelmapoliittinen ohjelma julkaistaan Pohjois-Karjalassa nyt toista kertaa. Yhteistyö kokoelmatyössä jatkuu Pohjois-Karjalassa, seuraavaksi alueen museoissa paneudutaan yhdessä kokoelmien turvallisuuskysymyksiin. 

 

Tiedote

Terhi Rautiainen
Amanuenssi, alueellinen museotyö
Pohjois-Karjalan museo Hilma

Kuvituskuva vanhoista kapioarkuista varastohyllyillä