Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Simo Huovinen voitti Nurmeksen kaupunkiviirikilpailun

Simo Huovinen voitti Nurmeksen kaupunkiviirikilpailun

Nurmeksen kaupunki järjesti helmikuussa kaikille avoimen Nurmeksen kaupunkiviirin suunnittelukilpailun juhlavuoden kunniaksi. Ehdotuksen edellytetään perustuvan omaehtoiseen suunnitteluun sekä huomioivan kaupungin 50-vuotisjuhlavuoden.

Kaupunkiviirikilpailuun tuli 29.2.2024 mennessä 18 eri viirivaihtoehtoa 17 eri tekijältä. Juhlavuoden suunnittelutyöryhmä ja kaupunginhallituksen nimeämä edustaja valitsivat viirivaihtoehdoista kukin kolme mieleisintään, joiden perusteella viirit pisteytettiin. Viiriehdotukset oli numeroitu, joten raatilaiset eivät tienneet kenen tekemä viiriehdotus on.

Kriteerien mukaan viirin värimaailma tulee nojautua Nurmeksen kaupungin ilmeeseen – joka suunnasta vahva ja värikäs. Ilmeen ydin on värikäs ja vahva Nurmes-logo, joka kuvaa Nurmeksen monipuolisuutta, keskeistä sijaintia sekä yhteistyötä jokaiseen ilmansuuntaan. Väreissä ja niiden sijoittelussa on nähtävissä vihreä Kainuu, musta-keltainen Savo sekä punainen ja musta Karjala. Sinisessä osassa voi nähdä myös pilkahduksen Pielistä.

Voittajaviiri värimaailma nojautuu Nurmeksen kaupungin ilmeeseen – joka suunnasta vahva ja värikäs ja huomioi kaupungin 50-vuotisjuhlavuoden. 

Voittajaksi valittiin yksimielisesti

Viiri nro 9, Nurmes 1974 Juhlaviiri vaalea versio

Tekijä on Simo Huovinen Kuopiosta

Palkinnoksi voittaja saa 500 €

 

2. sijan sai viiri nro 2, Värien vallankumous

Tekijä on Piia Nurmela Juuasta

Palkinto 100 €

 

3. sijan sai viiri nro 18, Sielunmaisema

Tekijät ovat Riikka Muikku ja Tiina Tiikkainen Nurmeksesta

Palkinto 100 €

Viirit kaunistavat ja elävöittävät kaupunkikuvaa toivottaen ihmiset tervetulleiksi kaupunkiimme. Voittajaksi valittu viiri hehkuu Nurmeksen henkeä ja liehuu Nurmeksen kaupungin lipputangoissa kesäisin.

Voittajaviiri