Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left THL:n suositus kasvomaskien käytöstä astui voimaan Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella 10.9.2020

THL:n suositus kasvomaskien käytöstä astui voimaan Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella 10.9.2020

Siun soten alueella on todettu kahden viime viikon aikana 4 koronatartuntaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että THL:n suositus kasvomaskien käytöstä kattaa nyt myös Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueen. Yli 15-vuotiaita suositellaan käyttämään kasvomaskia joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää. Suosituksella pyritään ehkäisemään riskejä, jotka syntyvät, kun toisilleen ennestään tuntemattomat ihmiset kohtaavat julkisissa liikennevälineissä. Maskisuositus ei koske työyhteisöjä ja koulukyytejä.
 
Epidemiatilanne alueellamme on kuitenkin rauhallinen, joten tässä vaiheessa THL:n suositukseen ei ole alueellisia tarkennuksia. Yleinen maskisuositus on koskenut jo riskialueilta Suomeen palaavia ja Siun sote on jo aiemmin erikseen ohjeistanut koronavirustestiin hakeutuvia tarvittavasta suojautumisesta testausajan varaamisen yhteydessä.
 
Siun sotelta muistutetaan, että jokainen hankkii maskinsa pääsääntöisesti itse. Jos sinulla ei ole varaa ostaa maskia, niin älä huolestu, maskeja toimitetaan saataville. Siun sote aloittaa maskien jakelun 11.9. niissä paikoissa joissa perjantai on jakelupäivä. Osassa jakelupaikkoja ensimmäinen jakelupäivä on siten vasta ensi viikolla. Tarkemmat tiedot maskien jakelusta löydät Siun soten verkkosivuilta: