Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Kotiseutuilta Ikolan pirtissä ti 26.10. klo 18: Suojärven pitäjäseura 70 vuotta

Kotiseutuilta Ikolan pirtissä ti 26.10. klo 18: Suojärven pitäjäseura 70 vuotta

Suojärvi, Viipurin läänin ja luovutetun alueen suurin pitäjä sijaitsi Stolbovan rauhassa muodostuneella itärajalla Laatokan pohjoispuolella. Suojärvi oli ikihonkaisten salojen, eräkorpien, rämeiden, siintävien vaarojen, kalaisien järvien ja kasvillisuudeltaan Karjalan ruusun ja kanervakankaiden maata.

Suojärven pitäjäseura ry:n tarkoituksena on olla entisen Suojärven kunnan alueella asuneiden ja heidän jälkeläisiensa keskinäisenä yhdyssiteenä, koota ja tallentaa Suojärven historiaan liittyviä kulttuuriarvoja ja muuten vaalia kotiseudun muistoja ja perinteitä. Kotiseutuillassa Paavo Harakka kertoo Suojärven pitäjäseuran historiasta ja nykyisestä toiminnasta sekä vuoden 1945 maanhankintalain mukaisesta Suojärven asukkaiden sijoittamisesta.

 

Tiistaina 26.10. klo 18

Ikolan museo, Kotiniementie 2, 75530 Nurmes.

 

Nurmes-seuran tilaisuuksissa huomioidaan aluevalvontaviraston, Siun Soten ja Nurmeksen kaupungin asettamat rajoitukset ja noudatetaan maskisuosituksia sekä turvavälejä. Tilaisuuksissa on hengityssuojaimia ja käsidesinfiointiainetta osallistujien käyttöä varten.  Jos tautitilanne huononee ja Nurmes-seura joutuu perumaan tilaisuuksia, peruutuksista ilmoitetaan Ylä-Karjala -lehden seuratoimintapalstalla ja Nurmes-seuran Facebook-sivuilla.

Kotiseutuilta: Suojärven pitäjäseura 70 vuotta