Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Nurmeksen kaupunki käynnisti reittihankkeen

Nurmeksen kaupunki käynnisti reittihankkeen

Nurmeksen reittihanke käynnistyi helmikuun alussa. Hankkeen kokonaisrahoitus on 42 215 €, josta Vaara-Karjalan Leader rahoittaa 75 % ja Nurmeksen kaupunki 25 %. Hanke sijoittuu vapaa-aikapalveluiden tulosalueelle.

Hankkeen tarkoituksena on tehdä reittien rakentamistöitä tukevat suunnitelmat, kuten opastus- ja viitoitussuunnitelma, turvallisuussuunnitelma, suunnitelma rakennustöiden toteuttamisesta sekä ylläpitosuunnitelma reiteille ja taukopaikoille. Lisäksi hankkeen yhtenä isona työkokonaisuutena on maankäyttösopimusten neuvottelut maanomistajien kanssa suunnitelluille reiteille. Maankäyttösopimukset ovat edellytys reittien rakentamiselle, koska luvat maa-alueiden käyttöön tulee luonnollisesti olla kunnossa ennen kuin rakennus- ja raivaustöitä voidaan aloittaa. Hankkeen varoin on palkattu henkilö suunnittelutehtäviin ja neuvottelemaan maankäyttösopimuksia.

Tulevilla reiteillä on mahdollista juosta, pyöräillä ja patikoida. Talvikeleillä voi reiteillä harrastaa myös umpihankihiihtoa tai lumikenkäilyä. Lisäksi reiteillä sallitaan satunnainen huoltoajo maastoajoneuvoilla. Varovaisen arvion mukaan reittejä olisi mahdollista päästä rakentamaan ja kunnostamaan osittain jo ensi kesän aikana.

Nurmeksen kaupunki on mukana myös Vaara-Karjalan Leaderin Kartalla -hankkeessa, jossa Nurmeksen vapaa-ajan kohteet, kuten tulevat reitit, tulipaikat, uimapaikat ja nähtävyydet kootaan InfoGIS -karttapalveluun. Karttapalvelun avulla paikalliset sekä alueelle tulevat matkailijat löytävät helposti tiedon kiinnostavista kohteista kootusti yhdestä paikasta. Nurmeksen kaupunki ottaa InfoGIS -karttapalvelun käyttöön kevään aikana.

Lisätietoja