Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Onnittelut! Pohjois-Karjalan Vuoden kylä on kyläpari Karhunpää – Kalliojärvi

Onnittelut! Pohjois-Karjalan Vuoden kylä on kyläpari Karhunpää – Kalliojärvi

Pohjois-Karjalan Kylät ry ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ovat valinneet Vuoden kyläksi kyläparin Karhunpää-Kalliojärvi. Karhunpää ja Kalliojärvi ovat perinteisiä kyliä, joissa on perinteistä
kylätoimintaa, mutta myös rohkeutta uudistaa toimintaa. Valinnan perusteina on ennen kaikkea loistava fiilis ja tekemisen meininki, mikä kyläparista välittyy.

Muita perusteluja valinnalle:

  • Kyläparissa on tehty pitkään ja aktiivisesti kylätoimintaa ja osallistuttu sankoin joukoin muun muassa kyläiltoihin. 
  • Alueen yhteishenki on harvinaisen hyvä. Karhunpään ja Kalliojärven kylät yhdistivät oma-aloitteisesti kyläyhdistysten ja alueen muiden järjestöjen toiminnan. Yhteistyöstä on hyvänä esimerkkinä täysin talkoilla remontoitu Karhunpään kylätalo.
  • Kylätalon myötä alueella on alkanut uusi kausi. Perinteisten tekemisten ohjeen on aloitettu uudenlaista toimintaa. Kylätalo on runsaassa käytössä ympäri vuoden.
  • Karhunpään alue on myös ollut ympäristönhoidossa edelläkävijä, Kalliojärven kyläyhdistys on tehnyt ja tekee edelleen merkittävää kosteikkojen rakentamista ja vesistöjen kunnostusta.
  • Kalliojärven kyläyhdistys on koonnut kyläkirjan täysin talkoovoimin.

Vuoden kylä palkittiin maakuntapäivänä 29.8.2020 Karhunpään kylätalolla järjestettävän tapahtuman yhteydessä.

Karhunpää -Kalliojärvi osallistuu myös valtakunnalliseen Vuoden kylä -kilpailuun, joka ratkeaa vuoden 2020 loppupuolella.

Alkuperäinen uutinen: Kylät.fi