Vapaa-aikapalvelut/nuoriso/nuortenkesätyöt/kansikuva

Navigation Menu

nurmes/kesätyöt/hakemuslomake

Breadcrumb

Nurmes/nuoret/kesätyöt/kesätyöseteli

Nuorten kesätyöt -
kesätyöseteli ja yrittäjyysseteli

Kesätöihin kesätyösetelillä!

Jos olet 15 - 20 -vuotias nurmeslainen nuori, olet oikeutettu saamaan Nurmeksen kaupungilta kesätyösetelin. Kesätyöseteli on arvoltaan 200 euroa, ja se on tukea työnantajalle sinun palkkaamiseksi. Kesätyösetelillä työllistymisen tulee tapahtua 1.5. - 31.8.2022 välisenä aikana. Työn tulee kestää vähintään kaksi viikkoa tai kymmenen päivää.

Saanko minä kesätyösetelin?

Olet oikeutettu kesätyöseteliin, kun
- kotikuntasi on Nurmes
- olet 15 - 20 -vuotias (työn alkaessa sinun tulee olla täyttänyt 15 vuotta, etkä saa olla täyttänyt vielä 21 vuotta).

Mistä saan kesätyösetelin?

Kesätyöseteliä haetaan vuonna 2022 sähköisesti lomakkeella. Kesätyöseteli lähetetään nuorelle postitse. Tilaa kesätyöseteli täältä >>

Minne voin hakea töihin kesätyösetelillä?

Nuoren kesätyöllistäjällä tulee olla y-tunnus. Setelillä ei pääse töihin omaan kotiin tai perheen yritykseen. Työnantaja voi olla muualta kuin Nurmeksesta.
Avoimia kesätyöpaikkoja voi kurkkia seuraavista linkeistä:
Kuntarekry
TE-palvelut - Mol.fi

Suunnitelmissa ravintola- ja catering-alan perustutkinto? Tutustu alaan kesätöiden muodossa jo ennen opintojen alkua! Klikkaa tästä lisätietoja.

Kuinka paljon saan palkkaa? Millainen työaika minulla on?

Työnantajan tulee maksaa palkkaa vähintään (nettona) 410 euroa kahdelta viikolta. Työnantaja voi maksaa alan mukaisen minimipalkan. Tässä tapauksessa huomioithan, että palkastasi saatetaan vähentää iästä riippuen lakisääteisiä palkan sivukuluja. Sovi palkasta työnantajasi kanssa ennen työn alkamista. Yli-, lisä- ja viikonlopputyöstä työnantajan tulee maksaa alan mukainen korvaus. Nuorelle kuuluu maksaa myös lomakorvaus.

Työaika voi olla alasta riippuen 4 - 8 tuntia päivässä ja noin 30 - 40 tuntia viikossa.
 

Ohjeita kesätyösetelin hakemiseen ja käyttämiseen

  1. Hae kesätyöseteli itsellesi, mikäli olet siihen oikeutettu. Kesätyöseteliä haetaan lomakkeella. Kesätyöseteli saapuu hakemuksessa ilmoitettuun osoitteeseen postitse.
  2. Etsi itse kesätyöpaikka ja kerro, että olet oikeutettu kesätyöseteliin.
  3. Tee työnantajan kanssa kirjallinen työsopimus ja käykää yhdessä läpi työhön liittyviä asioita (palkkaus, työaika, säännöt, käytännöt).
  4. Aloita kesätyö ja toimita työnantajalle kesätyösetelisi ja verokorttisi. (Muista täyttää kesätyöseteliin nimi, henkilötunnus, puhelinnumero, osoite ja tilinumero.) Huom! Älä toimita työnantajalle kesätyöseteliä ennen kuin olet varma kesätyöpaikasta.
  5. Kesätyön päätyttyä työnantaja maksaa sinulle palkan. Työnantaja huolehtii kesätyösetelin eteenpäin.
Kesätyöseteli on henkilökohtainen ja sitä voi käyttää vain yhden kerran vuonna 2022 (ajalla 1.5. - 31.8.2022).

Nuorten yritysseteli

Oletko 13-vuotias vaan et yli 28-vuotias?

Nurmeksen kaupunki tukee 250 euron yrityssetelillä kymmentä uutta nurmeslaista 4H-yritystä. Yritysseteliä voi hakea ympäri vuoden (yrityssetelin hakulomake löytyy täältä). 4H-yritystoimintaan ei tarvitse hakea y-tunnusta vaan toiminta on harrastusmaista. Siispä 4H-yrityksen perustaminen ei edellytä suurta paperityötä, mutta kuitenkin perustaminen tehdään yritystoiminnan pelisäännöin huolehtien. Lue lisää täältä!

Yrityssetelin saaminen edellyttää:

- 13 - 28 vuoden ikää
- 4H-yrityskoulutuksen /-valmennuksen käymistä, joka kestää noin 8 tuntia ja joka on osin etätehtäviä.
- 4H-jäsenyyttä (35 EUR/ jäsen/ vuosi) niin kauan kuin toimii 4H-yrittäjänä. Jäseneksi voit liittyä ja erota Pielisen 4H-yhdistyksen kotisivujen lomakkeella.

 

Työnhaku 4H-yhdistyksen kautta

HUOM! Jos kadotat kesätyösetelisi, älä tilaa uutta kesätyöseteliä vaan pyydä uusi seteli soittamalla vapaa-aikasihteerille 04010 45107 / Armi Laukkanen

https://www.nurmes.fi/ohjeet-tyonantajalle

Vapaa-aikasihteeri / Yhteystiedot

Yhteystiedot

Armi Laukkanen (poissa 28.11.2022 saakka) vapaa-aikapalvelujen tulosalueenpäällikkö Nurmes-talo, Kötsintie 2 75500 Nurmes 04010 45107 armi.laukkanen(at)nurmes.fi

Liikunta- ja nuorisopalvelujen hallinto ja kehittäminen