Navigation Menu

Breadcrumb

Nurmes-talo/saavutettavuus

Nurmes-talon saavutettavuustiedot

Esteetön sisäänkäynti

Tiloihin on esteetön sisäänkäynti. Automaattisesti aukeavat ovet löytyvät Kötsintien puolelta, noin puolesta välistä rakennusta sekä talon vastakkaiselta puolelta, myös puolesta välistä rakennusta.

Ovien yhteydessä ei ole ovikelloa tai ovipuhelinta.

Musiikkiopiston siipeen ei ole esteetöntä sisäänkäyntiä. Ovi on raskas avata ja sen aukeamispuolella ei ole vapaata tilaa. Sisäkautta kuljettaessa siipeen on seitsemän porrasta.

Esteettömät wc-tilat

Nurmes-talossa on kaksi lähes esteetöntä wc-tilaa.

Katutason kerroksessa wc sijaitsee heti pääovesta tultaessa vasemmalla sisäänkäyntitilassa. Ovessa ei ole kahvan lisäksi vedintä oven sulkemiseksi. Wc:ssä on oikeakätinen wc-istuin. Wc-istuimen oikealla puolella on n. 600 mm tilaa, vasemmalla n. 420 mm. Tilassa on 1 500 mm tilaa kääntymiseen muuten, mutta syvyyssuunnassa vain 1 200 mm (oven ja wc-istuimen välissä). Käsipyyhe on n. 1 070 mm korkeudella ja wc-paperi n. 1 000 mm korkeudella.

Toinen wc-tila sijaitsee pohjakerroksessa hissin ja portaiden takana. Ovi on 800 mm leveä, eikä siinä ole poikittaista vedintä oven sulkemiseksi. Wc-istuin on vasenkätinen. Wc-istuimen vasemmalla puolella on tilaa n. 730 mm. Käsipyyhe on n. 1 200 mm korkeudella ja saippuateline n. 1 000 mm korkeudella.

Esteettömät autopaikat

Esteettömiä autopaikkoja on Nurmes-talon edessä Kötsintien varrella kaksi kappaletta. Autopaikat ovat loivassa rinteessä. Autopaikan leveys on noin 2 000 mm, oikealla puolella on ruudun suuntainen pyörätie.

Kulkureitit

Nurmes-talon kulkureitit ovat esteettömät. Toimistohuoneisiin on kynnys. Musiikkiopiston siipeen on seitsemän portaan nousu. Osa kahvilan pöydistä on ahtaasti, joten koko kahvilan alueella ei pääse kulkemaan esteettömästi.

Hissi

Tiloissa on hissi. Hissi sijaitsee suoraan edessä pääovesta tultaessa, Nurmes-talon aulassa. Nurmes-talon takaa sisään tullessa, suoraan edessä on portaikko, jonka oikealla puolella on hissi. Hississä ei ole äänitiedotteita. Painikkeet on kohokuvioitu. Hissin syvyys on 1300 mm ja leveys 1100 mm. Oven leveys on 900 mm.

Pyörätuolipaikat

Hannikaisen salissa on pyörätuolipaikkoja. Paikat ovat Hannikaisen salin yläosassa molemmilla puolilla salia. Avustajille on irtotuolit.

Hannikaisen salin etuosassa on mahdollista olla pyörätuolilla rivin kolme portaalla, oikealla puolella salia. Porras on 1 300 mm leveä ja 1 500–1 800 mm syvä. Pyörätuolilla etuosaan pääsemisestä on hyvä ilmoittaa ennakkoon Hannikaisen salin esitysteknikoille, mutta se järjestyy myös tilaisuuden alussa, jos paikka on vapaana. Paikalle on kulku Hannikaisen salin takatilojen kautta. Salin henkilökunta avustaa paikalle pääsyssä.

Induktiosilmukka

Hannikaisen salissa on käytössä induktiosilmukka.

Avustajan ja tulkin maksuton sisäänpääsy

Avustaja ja tulkki pääsevät sisään maksutta.

Lainattavat apuvälineet

Kirjastolla on lainattavissa rollaattori, lukulaseja ja suurennuslaseja.

Palvelut näkövammaisille henkilöille

Kirjastossa näkövammaisille henkilöille on tarjolla Celia-äänikirjapalvelut.

Kaikki Nurmes-taloa koskeva tieto ei ole apuvälineillä luettavassa muodossa kaupungin www-sivuilla. Lue lisää Nurmeksen kaupungin saavutettavuusselosteesta (linkki selosteeseen).

Tekstitys

Tekstitettyä ohjelmaa on elokuvateatteri Kino Hannikaisen ohjelmistossa Nurmes-talon Hannikaisen salissa. Tiedot elokuvista saat Kino Hannikaisen verkkosivuilta.

Museon videot ja kulttuuripalvelujen Youtube-julkaisut Nurmeksen kaupunki -kanavalla on tekstitetty. Yksi museon videoista on englanniksi puhuttu ja tekstitetty.

Selkokieli

Kirjastolla on selkokielistä aineistoa. Aineistoa voidaan tilata Vaara-Kirjastojen valikoimasta myös muilla kielillä. Kirjaston palvelut on kuvattu selkokielellä sivulla https://vaara.finna.fi/Content/selko (linkkiä klikkaamalla pääset sivustolle).

Avustavat koirat

Avustaja- ja opaskoirat ovat tervetulleita.

Nurmes-talo/saavutettavuus/yhteystiedot

Kysy lisää Nurmes-talon saavutettavuudesta

Marjo Säkkinen kulttuuripalvelujen tulosaluepäällikkö Kötsintie 2 04010  45150 marjo.sakkinen(at)nurmes.fi