Navigaatiovalikko

Nurmeksen kaupunki on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Nurmeksen kaupunki on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot, toimittajat Inka Henelius, Olli Haapakangas ja Mikko “Peltsi” Peltola sekä meteorologit Kerttu Kotakorpi ja Anniina Valtonen. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio. Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle

 

Yle järjestää kevään aikana Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tarkoituksena on kannustaa suomalaisia keräämään ympäristöstään miljoona pussillista roskia kahden kuukauden aikana.

Roskapussien määrä merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Nurmeksen kaupunki on mukana kampanjassa yli 140 eri toimijan kanssa.

Kampanja-aika

Kampanja on käynnissä 13.4.–14.6.2023 välisen ajan. Kampanja alkaa Yle TV1:sen suoralla lähetyksellä 13.4 klo 20–20.30 ja loppuu päätöslähetykseen 14.6 klo 20–20.30.

Miten osallistua?

 1. Ota mukaan mahdolliset roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi (pussin kokoa ei ole rajoitettu, pääasia että roskia kerätään)
 2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
 3. Kerää roskia ympäristöstä
 4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi. Vie roskat joko omaan tyhjennettävään sekajäteroskikseen tai Nurmeksen kaupungin osoittamaan paikkaan
 5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Nurmeksen kaupungin kohdalle Ylen ylläpitämään roskapussilaskuriin Miljoona roskapussia – yle.fi
 6. Haasta ystävä mukaan. Käytä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteita #miljoonaroskapussia ja #nurmessiistiksi

Jaa kampanjaan liittyvä kuva Instagramissa hashtageilla #miljoonaroskapussia ja #nurmessiistiksi ja osallistut tuotepalkintojen arvontaan. Arvonta suoritetaan kampanjan loputtua.

Kampanjan ajan kerättyjä roskapusseja voi jättää Nurmeksen kaupungin isoihin roska-astioihin, jotka ovat tarroitettuja kampanjan logolla. Roska-astiat löytyvät täältä:

 • Hannikaisen aukion Rinki-ekopiste, Itäkaupunki
 • Keskustan tori syväkeräysastia, Keskusta
 • Raatihuoneenkadun Ekopiste, Keskusta
 • Sataman jätekatos, Keskusta
 • Porokylän tori, Porokylä
 • Rinki-ekopiste, Valtimo

 

 

Miljoona roskapussia -kampanja on näkyvillä myös Nurmeksen kaupungin järjestämällä Pulaviikolla viikolla 18. Tiedotamme tapahtumasta lisää lähempänä ajankohtaa, seuraa ilmoittelua!

 

 

 

 

Toimistoinsinööri, ympäristönsuojelu

Hanna-Riikka Ruokolainen Toimistoinsinööri 04010 45705 hanna-riikka.ruokolainen(at)nurmes.fi