Навигационная цепочка

Navigation Menu

Публикатор

angle-left Kuntalaisten etuudet vuonna 2023

Kuntalaisten etuudet vuonna 2023

2000 euron avustus Nurmeksesta ensimmäisen asunnon ostajalle


Nurmeksen kaupunki myöntää vuoden 2023 alusta alkaen 2.000 €:n avustuksen Nurmeksen kaupungin alueella olevan ensimmäisen omistusasunnon (omakoti-, rivitalo- tai kerrostaloasunto) hankkijalle tai rakentajalle. Asunnon hankkijan on oltava Nurmeksessa kirjoilla ja asua asunnossa, kun avustusta haetaan. Sijoitusasunnon ostajalle avustusta ei makseta. Tontin varaaminen/hankkiminen ei oikeuta avustuksen saantiin. Avustusta voi hakea alkaen 1.1.2023 hankittujen asuntojen osalta.

Hakijan tulee vakuuttaa, että hankittu asunto on hakijalle ensimmäinen omistusasunto Nurmeksessa. Mikäli asunnon omistajia on useampia, avustus myönnetään vain yhdelle hakijalle. Ensiasunnon hankinta-avustus on saajalleen veronalaista tuloa.

Voit tulostaa hakulomakkeen tästä (PDF-tiedosto, avautuu uuteen ikkunaan). Hakemus liitteineen palautetaan kaupungintalolle osoitteella Kaupungintalo / kirjaamo, Kirkkokatu 14, 75500 Nurmes tai sähköpostitse kirjaamo@nurmes.fi.

Lisätietoja: Hallintojohtaja Leena Timonen, puh. 040 104 5002

 

Kuntalaiskortti ja PERHEkuntalaiskortti


Kuntalaiskortilla saa kuntalainen 3 euron alennuksen Break Sokos Hotel Bomban kylpylässä. Ilman vuoden 2023 vuositarraa ei alennusta saa.
Uusi kuntalaiskortti maksaa 5 euroa, vuositarrat maksuttomia. 

Vuositarra on voimassa kalenterivuoden.

PERHEkuntalaiskortti maksaa 20 €, tarkoitettu samassa taloudessa asuville. PERHEkuntalaiskortin perheenjäsenille annetaan jokaiselle oma henkilökohtainen kortti. 

Vuositarrojen saa 2.1.2023 alkaen Nurmes-talolta kirjastosta ja  hyvinvointipalveluista (Kötsintie 2 ) ja Kuntalaisten Talolta (Kunnantie 1).


Seniori ePassi


Vuonna 2022 voimassa olleisiin seniorien ePasseihin ladataan/lisätään automaattisesti 175 euron liikuntapalvelujen ostomahdollisuus. 

2023 vuonna 65 vuotta täyttävät ja muut uudet seniori ePassin hakijat saavat passin voimaan ottamalla yhteyttä hyvinvointipalveluihin. Kuntalaiskortti sisältyy senioreiden ePassiin.

Yllämainituissa asioissa ota yhteyttä hyvinvointipalveluihin puh. 04010 45104 tai 04010 45107.

ePassiin on oikeutettu Nurmeksessa kirjoilla oleva 65-vuotias. HUOM! myös jakovuonna 65 vuotta täyttävät. Palvelun käyttö edellyttää voimassa olevaa matkapuhelinnumeroa.


Oikeus osallistua kaupungin järjestämiin soveltavan liikunnanryhmiin (pois lukien kylpylän allasjumppa keskiviikkoisin klo 11, johon toki voi käyttää seniori ePassia maksuvälineenä).
Jos käytät seniorien ePassi paikallisessa Bomban kylpylässä hanki vuoden 2023 tarra kuntalaiskorttiisi 
Seniori ePassi toimii valtakunnallisesti niillä liikuntapalvelutoimijoilla / yrittäjillä, jotka ovat liittyneet ePassi toimijoihin. Epassin käyttö ei ole rajattu pelkästään Nurmeksen alueen ePassi liikuntatoimijoihin. Paikkakuntakohtaiset ja ajantasaiset ePassi liikuntapaikat voi tarkistaa internetistä www.epassi/käyttopaikat
Seniori ePassi EI KÄY kulttuuriin (konsertit, tilaisuudet, tapahtumat), hyvinvointiin (hieronta) eikä lounasetuun (ravintolat, kahvilat, huoltoasemat).
Jos seniorien ePassia käytetään väärin, esimerkiksi hierontaan, ePassi oikeuden voi menettää! Seniori ePassi 2023 on voimassa vuoden 2023 loppuun saakka.

 

Juniorikortti


Juniorikortit jaetaan vuosittain (tammikuussa) koulujen kautta suoraan koululaisille, ketkä ovat korttiin oikeutettuja. Tämä käsittää kaikki nurmeslaiset 7-16-vuotiaat koululaiset, jotka ovat esi- tai perusopetuksessa. HUOM! Myös kaikki jakovuonna 7 vuotta täyttävät.

Toisen asteen opiskelijat (lukio ja ammattiopisto) noutavat juniorikorttinsa Nurmeksen kaupungin hyvinvointipalvelujen toimistolta, Nurmes-talolla, Kötsintie 2, alakerta; avoinna arkisin klo 9-12 ja 13-15.

Juniorikorttiin on oikeutettu:

Nurmeksessa kirjoilla oleva 7-16-vuotias. HUOM! Myös kaikki jakovuonna 7 vuotta täyttävät.

Juniorikortin arvo on 150 euroa, jolla saa saman suuruisen kertahyvityksen harrastuksesta. Juniorikortti jaetaan 2 x 75 € korttina, jotka voi käyttää eri harrastuksen järjestäjälle tai vain yhdelle harrastuksen järjestäjälle.

Korttia ei saa väärinkäyttää kopioimalla. Väärinkäytöstä saatu euromääräinen hyöty peritään kortin haltijalta takaisin.

Harrastaja antaa kortin harrastusta järjestävälle yhdistykselle tai yritykselle, joka hyvittää sen harrastuksen toiminta- tai kausimaksussa.  Yhdistys tai yritys tilittää aina kuluvan vuoden juniorikortit 30.11.2023 vapaa-aikapalveluihin. Ilman korttia ei hyvitystä saa. Tilityslomakkeen saa klikkaamalla tästä.

Harrastuksen on oltava säännöllistä ja ohjattua sekä tavoitteellista.

Tiedot kortteihin on haettu oppilashallintajärjestelmä Primuksesta. Jos huomaat omassa kortissasi virheitä tai et ole saanut korttia, ota yhteyttä hyvinvointipalveluihin hyvinvointipalvelut@nurmes.fi tai p. 04010 45104

 

Vaipparaha


Haluamme muistaa uutta kuntalaista ja perhettä vaipparahalla. Vaipparaha on suuruudeltaan 500 euroa ja se maksetaan vauvan syntymän jälkeen äidille, jonka kotikunta lapsen syntymän aikaan on Nurmes.

Lisäksi korvaamme samassa yhteydessä äidin tilille vauvaperheelle synnytyksestä tulevat sairaalakulut (sairaalalasku). Korvattava summa on kuitenkin potilaan maksamille julkisen terveydenhuollon tietyille maksuille säädetyn vuosittaisen enimmäismäärän, maksukaton, mukaisesti enintään 683 euroa.

Vaipparahan maksatusta ja sairaalakulujen korvausta varten lapsen äidin on toimitettava henkilötietonsa sekä pankkitilinumeronsa sekä kopio sairaalalaskusta joko kaupungintalon neuvontaan tai Kuntalaisten Talon asiakaspalvelupisteeseen. Samalla annamme mukaan myös pienen lahjan perheelle.

 

Kotihoidontuen kuntalisä


Nurmeksen kaupunki maksaa lasten kotihoidon tuen kuntalisää 0-3-vuotiaasta lapsesta myös vuonna 2023. Kuntalisän suuruus on 100,00 €/kk/kotihoidon tuen hoitorahaan oikeutettu 0-3-vuotias lapsi.

Kotihoidon tuen kuntalisän maksatuksen hoitaa Kela.

 

Avoin päiväkoti / mahdollisuus jättää lapsi hetkeksi hoitoon


Avoin päiväkoti tarjoaa nurmeslaisille perheille mahdollisuuden jättää lapsi vähäksi aikaa hoitoon (1-2 tuntia/päivä). (Huom. ei torstaisin!)
Ennen hoitoon tuloa perheen tulee käydä avoimessa päiväkodissa tutustumassa sekä täyttää alkutietolomake, jossa kysytään esim. lapsen mahdolliset allergiat ym. huomioitavat asiat, jotta hoitoon voi jäädä ilman vanhempia.

Ilmoittautumiset: puh. 050 436 2280 klo 8-12.30 välillä (mieluiten klo 8.00 - 9.00 tai klo 12-12.30) viimeistään hoitoa edeltävänä päivänä.

Hoitoon otetaan 8 ensimmäistä lasta/päivä ilmoittautumisjärjestyksessä. Seuraamme myös jonkin verran sitä, että hoidossa eivät olisi usein samat lapset, vaan että kaikilla on tasapuolisesti mahdollisuus käyttää palvelua.

Ilmakuva Nurmeksen keskusta.