Navigation Menu

Elinkeinorakenne, teksti

Työtä ja yrittäjyyttä Nurmeksessa

Nurmes on kehittyvä asuin- ja yrittäjyyskaupunki, jonka sijainti on keskeinen Pielisen Karjalassa.  Kaupungin elinkeinorakenne on monipuolinen.

Nurmeksessa on ollut viime aikoina työpaikkoja tarjolla poikkeuksellisen paljon. Nyt sekä yksityinen että julkinen sektori hakee nyt uusia työntekijöitä. Ilahduttavaa on se, että avoimia työpaikkoja on sekä tuotannossa että palvelutyössä. Erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluissa on jatkuvaa työvoimatarvetta.

Tällä hetkellä Nurmeksessa sekä yrityksillä että Nurmeksen kaupunkikonsernilla menee kohtuullisen hyvin. Talouden yleisvire on pitkästä aikaa positiivinen laajalla rintamalla. Pohjois-Karjalan maakunnassa pohjoisosa on nyt kasvun tyyssija. Tämä kasvu on jo jatkunut tarpeeksi pitkään ja nyt se alkaa realisoitua uusina työpaikkoina. Nurmeksen palvelut ovat kunnossa ja kaupunkimme talous on tasapainossa. Näin voimme tarjota myös uusille asukkaille ja yrityksille hyvät ja turvalliset lähtökohdat. Nurmes on turvallinen investointikohde.

Varhaiskasvatukseen on panostettu peruskorjaamalla ja rakentamalla päiväkodit. Varhaiskasvatus tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita varhaiskasvatuspalveluja lapsen ja perheen tarpeet huomioiden.

Suurin muutos lähivuosina Nurmeksen työmarkkinoilla on prosessiteollisuuden työpaikkojen lisääntyminen. Työntekijöiltä odotetaan prosessiteollisuuden osaamista ja kokemusta. Olennaista ei ole se, miltä teollisuuden toimialalta kokemus on. Pääpointti on se, että osaavien ihmisten käsissä koneiden ja laitteiden käyttöasteet ja käytettävyys ovat korkealla tasolla. Tämä puolestaan johtaa korkeaan tuottavuuteen. Työpaikkoja syntyy myös huoltoon ja kunnossapitoon sekä tukipalveluihin.

Kaupunki tukee yrittäjien toimintaa mm. auttamalla sopivien toimitilojen löytymisessä sekä kaavoittamalla uusia yritysalueita. Nurmeksen Vihreän teollisuuden alue on lähtenyt rakentumaan. Alueelle on rakennettu teollisuusraide ja uusi purku- ja lastausterminaali.  Alueella on vielä joitakin vapaita tontteja.

Nurmeksen ja Valtimon yhteinen kehittämisyhtiö Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus PIKES Oy on yhteistyökumppaneineen yrittäjien käytössä.

Yhteystiedot

Lisätietoja

Kyösti Korhonen konsernijohtaja Kaupungintalo, Kirkkokatu 14 75500 Nurmes 04010 41002 kyosti.korhonen(at)nurmes.fi