Navigation Menu

Tietoa Nurmeksesta / Hankkeet ja projektit / Grow Green Nurmes

Grow Green Nurmes

Huom! Hanke on päättynyt. Tämä sivusto sisältää hankkeen aikaista materiaalia, eikä sen sisältöä päivitetä.

Grow Green Nurmes oli uusiutuvaan energiaan perustuvan yritystoiminnan kasvun mahdollistamisen tähtäävä hanke Nurmeksessa. Hankkeen konkreettisena toimenpiteenä laadittiin vihreän teollisuusalueen mallisuunnitelma, jolla tarkoitetaan julkista ohjeistusta ja esimerkkiä vastaavanlaisten alueiden suunnitteluun muualla Suomessa. Suunnitelma toteutettiin Nurmekseen Känkkäälän alueelle perustettavalla uudella teollisuusalueella. Teollisuusalueen rakentaminen on jo alkanut. Tälle  vihreän energian teollisuusalueelle on suunnitteilla biohiiltämö ja bioterminaali erilaisten biopolttoaineiden käsittelyyn. Lisäksi alueelle etsitään muita toimialan yrittäjiä.

Grow Green Nurmes -hankkeen rahoittajina toimivat Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Nurmeksen kaupunki. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on myöntänyt hankkeelle Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta 70 % hankkeen hyväksytyistä kokonaiskustannuksista. Nurmeksen kaupunki rahoittaa 30 % kokonaiskustannuksista. Hankkeen kustannusarvio on 99 268 €.

Hankkeen ohjausryhmässä olivat mukana Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Nurmeksen kaupunki, Pielisen Karjalan kehittämiskeskus Oy, Itä-Suomen yliopisto, Karelia ammattikorkeakoulu Oy, Metsäkeskus, Feedstock Optimum Oy sekä Karjalan Metsä ja Energia Oy.

Grow Green Nurmes -hankkeen toteutusaika hankesuunnitelman mukaan oli 25.1.2013–31.3.2014. Hanke sai jatkoaikaa 30.6.2014 saakka ja on nyt jo siis päättynyt.

Hankkeen projektipäällikkönä toimi DI Taina Kauhanen. Hankkeen projektipäällikön tehtävänä oli vastata hankkeen aloitustoimenpiteistä, johtamisesta, hankkeen koordinoinnista sekä hallinnollisesta kokonaisuudesta. Lisäksi toimenkuvaan kuului myös toiminnan suunnittelu ja kehittäminen, tiedotus sekä markkinointi.

Projektiryhmään kuuluivat lisäksi Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi sekä Lieksan ja Nurmeksen teknisen viraston maankäyttöpäällikkö Martti Piironen.

Alueen kaavoituksesta vastaa Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto.


 

Mallisuunnitelma PDF-muodossa

Mallisuunnitelma täydennettävänä Word-tiedostona

 

Tietoa Nurmeksesta / Hankkeet ja projektit / Grow Green Nurmes / logot