Navigation Menu

Kunnilla merkittävä rooli Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa

Kunnilla merkittävä rooli Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa

Kunnat vastaavat alueillaan muun muassa kaavoituksesta, maankäytöstä, liikennesuunnittelusta, energiayhtiöiden omistajaohjauksesta, monien rakennusten lämmitystapavalinnoista, koulutuksesta ja julkisista hankinnoista, joten kunnilla on suuri vastuu ja mahdollisuus vaikuttaa ilmastotavoitteiden toteutumiseen.

Myös Nurmeksen kaupunki on mukana ilmastotyössä vahvalla otteella. Olemme olleet Hinku-kunta jo vuodesta 2014 sekä liittyneet kunta-alan energiatehokkuussopimukseen (KETS) vuonna 2022, jonka kautta seuraamme energiankulutustamme aktiivisesti. Olemme perustaneet Ilmastotyöryhmän vuonna 2023 ja olemme saaneet Ympäristöministeriön myöntämän avustuksen kunnan ilmastosuunnitelman tekoon vuodelle 2024. Lisäksi olemme mukana Maakuntaliiton Ilmastokestävä Pohjois-Karjala 2023 hankkeessa.

Ilmastonmuutosta ei voida enää kokonaan torjua, mutta sen kehitystä voidaan hillitä. Joudumme siis myös Nurmeksessa sopeutumaan muutoksiin. Muutosten suuruudet riippuvat meistä kaikista. Jokainen voi valinnoillaan ja omalla käyttäytymisellään vähentää päästöjä ja hillitä maailmanlaajuista ilmastonmuutosta.

Kaupungin ilmasto ja energiauutisia:

Tiedote 15.4.2024: Kevään energia- ja ilmastoasioita (pdf-tiedosto, avautuu uuteen ikkunaan)

Tiedote 10.11.2023: Loppuvuoden ilmasto ja energiauutisia (pdf-tiedosto, avautuu uuteen ikkunaan)

 

Alla muutamia linkkejä aiheesta (linkit avautuvat uuteen ikkunaan).

Laske oma ilmastovaikutuksesi täällä.

Vinkkejä arjen ilmastotekoihin täältä.

Yhteysti

Yhteystiedot

Ismo Ryynänen Ympäristöinsinööri Kaupungintalo, Kirkkokatu 14 75500 Nurmes 04010 45721 ismo.ryynanen(at)nurmes.fi
Hanna-Riikka Ruokolainen Toimistoinsinööri Kaupungintalo, Kirkkokatu 14 75500 Nurmes 04010 45705 hanna-riikka.ruokolainen(at)nurmes.fi