Navigation Menu

Kirjasto, kuva

Breadcrumb

Kirjasto / esittelyteksti

Nurmeksen kaupungin kirjastopalvelut

Nurmeksen kaupunginkirjastoon kuuluu kaksi kirjastoa ja kirjastoauto. Pääkirjasto sijaitsee Nurmeksen keskustassa Nurmes-talossa (Kötsintie 2), Valtimon lähikirjasto on Kuntalaisten talolla (Kunnantie 1) ja kirjastoauto Ilona kulkee reiteillä palvellen päiväkoteja, kouluja ja kylien asukkaita.

Nurmeksen pääkirjasto

Pääkirjaston uusitut tilat mahdollistavat monipuolisen työskentelyn, opiskelun, lukemisen ja oleskelun. Asiakkaiden käytössä on 2 etukäteen varattavaa, äänieristettyä 1-4 henkilölle tarkoitettua työskentelytilaa. Varaa työskentelytila käyttöösi kirjaston neuvonnasta tai p. 040 104 5108. Isomman ryhmän kokoontumiseen voit varata Monitoimitilan kirjaston neuvonnasta tai p. 040 104 5108. Pääkirjastolla on käytössä itsepalveluaukiolo klo 9-10: henkilökunta avaa ovet ja voit asioida omatoimisesti, lukea, työskennellä tai lainata ja palauttaa automaatilla. Itsepalveluaikana henkilökunta ei päivystä asiakaspalvelutiskeillä, etkä voi kopioida, tulostaa tai maksaa maksamattomia rästejä. Automaatin käyttöön tarvitset kirjastokortin lisäksi PIN-koodin, jonka saat kirjastosta asiakaspalveluaikana. Tarkemmin tietoa pääkirjaston palveluista ja ajantasaiset, päivittyvät aukioloajat saat oheisesta linkistä: Nurmeksen kaupunginkirjasto. Nurmeksen kaupunginkirjastolla on myös Facebook-sivu, jossa ilmoitamme ajankohtaisista asioista.

Valtimon lähikirjasto

Valtimon lähikirjastossa voit asioida myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella omatoimikirjastossa. Omatoimikirjasto on avoinna vuoden jokaisena päivänä klo 7-21. Omatoimiasiakkaaksi pääset allekirjoittamalla omatoimisopimuksen asiakaspalveluaikana. Omatoimikulku Kuntalaisten talon ja kirjaston ovista tapahtuu kirjastokortilla ja PIN-koodilla. PIN-koodin saat kirjastosta asiakaspalveluaikana. Samalla omatoimisopimuksella voit käyttää muitakin Vaara-kirjastojen omatoimikirjastoja. Tarkemmin tietoa Valtimon lähikirjaston palveluista ja ajantasaiset, päivittyvät aukioloajat saat oheisesta linkistä: Valtimon lähikirjasto. Valtimon lähikirjastolla on myös oma Facebook-sivu, jossa ilmoitamme ajankohtaisista asioista.

Kirjastoauto Ilona

Kirjastoauto Ilona palvelee asiakkaitaan vuoroviikoin aamu- ja iltavuorossa viitenä arkipäivänä viikossa. Aamuviikolla Ilonan pysäkit ovat enimmäkseen päiväkodeilla ja kouluilla, iltaviikolla Ilona kiertelee kylillä. Kirjastoauto Ilonan ajantasainen pysäkkiaikataulu ja Pysäkit kartalla -palvelu löytyvät oheisen linkin kautta: Nurmeksen kirjastoauto. Nurmeksen kaupunginkirjaston Facebook-sivulla ilmoitamme äkillisistä poikkeuksista kirjastoauto Ilonan kulussa.

Facebook-sivujen julkaisut näkyvät tämän sivun alalaidassa kaikille ilman kirjautumista.

Verkkopalvelut

Nurmeksen kaupunginkirjasto on osa Vaara-kirjastoja, joka on Pohjois-Karjalan kirjastojen yhteinen kirjastokimppa. Yhdellä kirjastokortilla voit siis hoitaa kirjastoasioitasi missä tahansa Vaara-kirjastossa. Vaara-kirjastojen verkkokirjastossa https://vaara.finna.fi voit etsiä aineistoja, tehdä varauksia, uusia lainojasi tai maksaa rästiin jääneitä maksuja. Verkkokirjastossa voit myös lainata e-lehtiä ja e-äänikirjoja tai hyödyntää muita e-aineistoja. Useisiin verkkokirjaston palveluihin tarvitset kirjastokortin lisäksi PIN-koodin, jonka saat kirjastosta asiakaspalveluaikana.

Tervetuloa kirjastoon!

Kirjaston facebook

Valtimon kirjaston Facebook

Yhteystiedot, kirjasto

Kirjastopalvelut

Nurmeksen kaupunginkirjasto Nurmes-talo, Kötsintie 2 75500 Nurmes kirjasto(at)nurmes.fi
Katja Salmensuo kirjastotoimenjohtaja 04010 45109 katja.salmensuo(at)nurmes.fi
Neuvonta ja tietopalvelu 04010 45108
Lainojen uusinta 050 460 7350
Kirjastoauto 04010 45110
Hakeutuvat kirjastopalvelut 050 345 7280
Valtimon lähikirjasto Kunnantie 1 75700 Valtimo 04010 41131