Navigation Menu

positiivisia-uutisia-nurmeksesta/kasvetaan yhdessä

Kasvetaan yhdessä

Nurmeksessa on alkuvuonna ollut paljon positiivisia uutisia niin yritysrintamalla kuin asumisen ja elämisen puolella. Uusi Nurmes on nyt monella tapaa vahvempi, ja meillä on myös enemmän mahdollisuuksia.

Nurmes on Suomen neljänneksi paras seutukaupunki pehmeässä vetovoimassa

Nurmeksen kaupunki on viidessä eri mittarissa kahdeksan parhaan seutukaupungin joukossa Suomessa. Nurmes on sijalla 4 sisäisessä pehmeässä vetovoimassa ja sijalla 5 muuttokiinnostuksessa suurista kaupungeista. Nurmes on myös viidenneksi paras seutukaupunki sisäisessä pitovoimassa.

Nurmeksen ja Valtimon Yrittäjät palkittiin Suomen parhaana paikallisyhdistyksenä

Nurmeksen ja Valtimon Yrittäjät palkittiin alle 200 jäsenyrityksen yhdistyksistä parhaana. Yhdistyksellä on vahva sitoutuminen palvelulupaukseen ”Parannamme yrittäjän arkea”, joka näkyy sen toiminnassa. Yhdistys on vahva kuntavaikuttaja sekä sillä on oma digitaalinen lehti Pielis-posti-lehti, joka on yrittäjien äänitorvi Pielisen alueella.

***

Kutsumme sinutkin mukaamme Nurmeksen mannekiiniksi. Voit kertoa uuden Nurmeksen positiivisista uutisista facebook-sivustolla tai lähettää uutiset sähköpostilla kirjaamo(at)nurmes.fi. Julkaisemme uutiset tällä sivulla.

Tälle sivulle kootuista positiivisista uutisista.

 

Asset Publisher

angle-left Simo Huovinen voitti Nurmeksen kaupunkiviirikilpailun

Simo Huovinen voitti Nurmeksen kaupunkiviirikilpailun

Nurmeksen kaupunki järjesti helmikuussa kaikille avoimen Nurmeksen kaupunkiviirin suunnittelukilpailun juhlavuoden kunniaksi. Ehdotuksen edellytetään perustuvan omaehtoiseen suunnitteluun sekä huomioivan kaupungin 50-vuotisjuhlavuoden.

Kaupunkiviirikilpailuun tuli 29.2.2024 mennessä 18 eri viirivaihtoehtoa 17 eri tekijältä. Juhlavuoden suunnittelutyöryhmä ja kaupunginhallituksen nimeämä edustaja valitsivat viirivaihtoehdoista kukin kolme mieleisintään, joiden perusteella viirit pisteytettiin. Viiriehdotukset oli numeroitu, joten raatilaiset eivät tienneet kenen tekemä viiriehdotus on.

Kriteerien mukaan viirin värimaailma tulee nojautua Nurmeksen kaupungin ilmeeseen – joka suunnasta vahva ja värikäs. Ilmeen ydin on värikäs ja vahva Nurmes-logo, joka kuvaa Nurmeksen monipuolisuutta, keskeistä sijaintia sekä yhteistyötä jokaiseen ilmansuuntaan. Väreissä ja niiden sijoittelussa on nähtävissä vihreä Kainuu, musta-keltainen Savo sekä punainen ja musta Karjala. Sinisessä osassa voi nähdä myös pilkahduksen Pielistä.

Voittajaviiri värimaailma nojautuu Nurmeksen kaupungin ilmeeseen – joka suunnasta vahva ja värikäs ja huomioi kaupungin 50-vuotisjuhlavuoden. 

Voittajaksi valittiin yksimielisesti

Viiri nro 9, Nurmes 1974 Juhlaviiri vaalea versio

Tekijä on Simo Huovinen Kuopiosta

Palkinnoksi voittaja saa 500 €

 

2. sijan sai viiri nro 2, Värien vallankumous

Tekijä on Piia Nurmela Juuasta

Palkinto 100 €

 

3. sijan sai viiri nro 18, Sielunmaisema

Tekijät ovat Riikka Muikku ja Tiina Tiikkainen Nurmeksesta

Palkinto 100 €

Viirit kaunistavat ja elävöittävät kaupunkikuvaa toivottaen ihmiset tervetulleiksi kaupunkiimme. Voittajaksi valittu viiri hehkuu Nurmeksen henkeä ja liehuu Nurmeksen kaupungin lipputangoissa kesäisin.

Voittajaviiri

Facebook-syöte