Asset Publisher

Navigation Menu

Valtimon kohtaamispaikka/ kansikuva

  

Breadcrumb

Valtimon kohtaamispaikan toimintaan voi vaikuttaa

Valtimon kohtaamispaikan toimintaan voi vaikuttaa

Kuntalaisten Talolle muovautuva kohtaamispaikka vaatii vielä paljon erilaisten palikoitten yhteensovittamista. Hyvien käytäntöjen löytämiseen ja toimintamallin muodostamiseen on aikaa puolitoista vuotta.

Kohtaamispaikka ei ole missään nimessä vielä valmis, sellaisiakin huhuja kylillä liikkuu, joten katkaistakoon niiltä heti alkuunsa siivet. Kirjaston siirtyminen Kuntalaisten Talolle ja tuleva remontti jakavat myös mielipiteitä, mutta selvennettäköön, että kirjasto ja kohtaamispaikka ovat kaksi eri kokonaisuutta, vaikka ne sijoittuvatkin saman katon alle. Molemmat kyllä varmasti tulevat tukemaan toistensa toimintaa ja voisi jopa ajatella, että rakennuksen nimi, ”Kuntalaisten Talo” lunastaa vihdoin merkityksensä, kun talo tulee oikeasti Valtimon pitäjän asukkaiden käyttöön.

Kuntalaisten Talon tiloista kohtaamispaikan käyttöön jäävät mm. kahvila, juhlasali, aulatilat, kokoustilat ja alakerran nuorisotila. Paljon monipuoliseen toimintaan taipuvia ja muokattavia tiloja. Remontti pyritään toteuttamaan esimerkiksi nuorisotilojen ja juhlasalin osalta kesäaikaan, jolloin tiloissa ei muutenkaan ole toimintaa, jotta siitä ei koituisi haittaa tilojen käyttäjille.

Kohtaamispaikan toiminnan mallintamisessa on toki myös omat haasteensa, kuten remontti ja sen vaikutukset, toiminnan koordinoinnin ratkaiseminen hankkeen jälkeen, hyvien ja mutkattomien käytäntöjen löytäminen toiminnan tuottamiseksi, sekä vielä tuntemattomat haasteet, mutta näihinkin on mahdollista löytää sopivat ratkaisut.

Toiveita ja ideoita kohtaamispaikan osalta otetaan vastaan yhä edelleen. Toiminnan käynnistyttyä, tulee käytäntö lopulta näyttämään sen, minkälaiseksi kohtaamispaikan toimintamalli kehittyy, eikä malli ole silloinkaan vielä lopullinen, vaan kehittyä voi, ja pitää, koko ajan.

Muutos voi olla myös mahdollisuus.

Kuulumisia

Valtimon Kohtaamispaikka -hankkeen alkutaipaleen kuulumiset

Valtimon Kohtaamispaikka -hanke on Vaara-Karjalan Leaderin ja Nurmeksen kaupungin rahoittama hanke, jonka tavoitteena on tukea järjestöjen toimintaa, sekä toteuttaa myös konkreettinen kaikille avoin kohtaamispaikka Valtimolle.

Hanke on käynnistynyt. Takana on kolme viikkoa suunnittelu-, tutustumis-, hahmottelu- sekä verkostoitumistyötä ja samoilla linjoilla jatketaan eteenpäin. Kuluneella viikolla käytiin myös hakemassa inspiraatiota Juuan Ellinkulmasta, joka on toiminut menestyksekkäästi juukalaisten yhdistysten, järjestöjen ja kuntalaisten kohtaamispaikkana jo useamman vuoden ajan. Samankaltaista toimintaa puuhataan tämän hankkeen tiimoilta myös Valtimolle. Hanketta rahoittaa Vaara-Karjalan Leader 80% ja Nurmeksen kaupunki 20%.

Konkreettisin tuotos, mikä kohtaamispaikka -hankkeen myötä tullaankin toivottavasti toteuttamaan on, Valtimon Kuntalaisten Talolle muovautuva kaikille kulkijoille avoin uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kohtaamispaikka, jossa voi viettää aikaa, kahvitella, harrastaa ja tavata ihmisiä. Toivon mukaan kohtaamispaikassa tulisi olemaan myös monilpuolisia tapahtumia kaiken ikäisille. Tulevan kevään aikana toimintaa pyritään jo aloittelemaan jollain tasolla, esimerkiksi kahvilatoiminnan aloittamista selvitellään parhaillaan ja toivottavasti ratkaisuja asiaan liittyen tulee mahdollisimman pian. Hankkeen tavoittena on myös tukea järjestöjen ja yhdistysten toimintaa.

Lopullisesti kohtaamispaikka saa muotonsa viimeistään kirjaston siirryttyä Kuntalaisten Talolle. Sitä ennen on luvassa remontti, jossa Kuntalaisten Talon ensimmäisen kerroksen toinen siipi (S-Marketilta katsottuna vasen) tullaan muuttamaan kirjastotiloiksi. Remontti aloitetaan toukokuun aikana. Muut tilat säilyvät suht ennallaan, mutta pieniä ehostus töitä tullaan tekemään, joka tulee hetkellisesti vaikuttamaan tilojen käyttöön. Näistä tiedotetaan myöhemmin.

Odottavin mielin siis eteenpäin!

 

 

 

Yhteystiedot/järjestökoordinaattori

Katri Kantola Järjestökoordinaattori 04010 41133 katri.kantola(at)nurmes.fi