Navigation Menu

Palveluohjaus / Yhdistykset / Yhdistysyhteistyö / kansikuva

kuvituskuva

Yhteisökoordinaattori / yhdistykset / yhdistysyhteistyö

Yhdistysyhteistyö

Yhdistykset pyörivät Nurmeksessa pitkälle vapaaehtoisvoimin. Yhdistykset voivat kohdata erilaisia haasteita tai haluavat kehittää omaa toimintaansa, mutta ideoita ja ajatuksia ei aina synny. Yhdistyksiä on tukemassa yhteisökoordinaattori, jolta yhdistykset voivat pyytää neuvoa erilaisiin tilanteisiin. Yhteisökoordinaattori on tukenut mm. nettisivujen päivittämisessä, yhdistyksen hallituksen tehtävien jakamisessa, jäsenhankinnassa sekä tapahtumien organisoimisen suunnittelussa.


Yhdistysten tapahtumien suunnittelukalenterin linkki löytyy nyt tästä ja sivun loppupuolelta linkkilistasta.


Nurmeksen yhdistysten yhteistyöryhmä

Pohjois-Karjalan järjestöasiainneuvottelukunnan työvaliokunta on kokouksessaan 14.10.2021 hyväksynyt Nurmeksen yhdistysten yhteistyöryhmän (Paikallis-JANE:n) edustajien valinnan. Esityksiä yhdistysten yhteistyöryhmän edustajista sai jättää 27.8.-30.9.2021. Haku toteutettiin sähköisesti. Hausta tiedotettiin Nurmeksen kaupungin nettisivuilla, yhdistysten uutiskirjeessä, yhdistystoimijoille osoitetuissa sähköposteissa, Pohjois-Karjalan järjestöasiainneuvottelukunnan sosiaalisessa mediassa, Jellin nettisivuilla, Jellin uutiskirjeessä ja Nurmeksen kaupungin sosiaalisessa mediassa.

Yhdistysten yhteistyöryhmän toiminnan tavoitteena on yhteistyön lisääminen yhdistysten välillä ja päällekkäisyyksien karsiminen, yhdistyskentän voimien vahvistaminen, yhteistyön tiivistäminen yhdistysten ja kunnan välillä ja vaikuttaminen: yhdistyskentän äänen tuominen kunnan kehittämistoimintaan. Yhteistyöryhmän edustaja puhuu useamman kuin yhden järjestön äänellä. Yhteistyöryhmä on alueellisesti edustuksellinen, huomioi tasa-arvonäkökulmat ja on hallinnoltaan kepeä yhdistysten yhteistyöryhmä, jolla saadaan aikaiseksi yhteistä toimintaa alueen järjestöjen välille.

Yhdistysten yhteistyöryhmän perustamiskokous järjestettiin 25.10.2021. Alla on lueteltu, mitä eri yhdistysluokkia ensimmäisen haun myötä saimme yhdistysten yhteistyöryhmään ja ketä ovat valitut edustajat. Kiitos teille aktiivisille yhdistystoimijoille, yhteistyössä on voimaa.

Toimintakauden pituus on kaksi vuotta.

 

Kylä- ja kaupunginosayhdistys:

Seppo Laaninen, Vanhan Kauppalan asukasyhdistys, 

Sosiaali- ja terveysyhdistykset:

Mervi Kuiri, Nurmeskotiyhdistys ry, (yhteistyöryhmän puheenjohtaja vuonna 2024)

Leena Kuvaja, Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys Nurmeksen osasto,

Kotiseutu- ja perinneyhdistykset, sukuseurat:

Pertti Meriläinen, Valtimo-seura, 

Taide- ja kulttuurijärjestöt:

Kirsi Partanen, Nurmeksen Näyttämökerho, 

Liikunta- ja urheiluseurat:

Sirke Katajala, Nurmeksen Sepot ry, 

Työllisyysyhdistykset:

Aino Tertsunen, Näre ry, 

Harrastus- ja vapaa-ajan yhdistykset:

Jorma Pihlainen, Luonnon lumous ry, 

 

Nurmeksen yhdistysten yhteistyöryhmän kokousmuistiot

Kokousmuistio 29.1.2024

Kokousmuistio 9.11.2023

Kokousmuistio 21.9.2023

Kokousmuistio 16.8.2023

Kokousmuistio 11.5.2023 ja KonJanen esittely diat

Kokousmuistio 26.1.2023

Kokousmuistio 20.10.2022

Kokousmuistio 30.8.2022

Kokousmuistio 31.5.2022

Kokousmuistio 24.3.2022

Kokousmuistio 3.2.2022

Kuvassa Nurmeksen yhdistysten yhteistyöryhmän jäseniä

Nurmeksen yhdistysten yhteistyöryhmän jäseniä vuodelta 2021: Kirsi Partanen, Anu Huusko (sihteeri), Seppo Laaninen, Mirjami Sirkkiä, Juha Hakkarainen, Anna Hölttä ja Pertti Meriläinen. Kuvan otti Nurmeksen yhdistysten yhteistyöryhmän perustamiskokouksen jälkeen JANE:n järjestökehittäjä Hanna Kääriäinen.

Nurmeksen Järjestö-kuntayhteistyön asiakirja

Nurmeksen Järjestö-kuntayhteistyön asiakirja on hyväksytty kaupunginhallituksessa 2.8.2021 §182. Asiakirja katsottavissa tästä linkistä.

Materiaalia yhdistysten tueksi

Tälle sivulle kootaan ohjeita, sopimuksia ym. linkkejä yhdistysten tueksi.

Ma. Yhteisökoordinaattori / tilat ja välineet / yhteystiedot

Yhteystiedot

Juho Luostarinen ma. yhteisökoordinaattori Nurmes-talo, Kötsintie 2 75500 Nurmes 04010 45723 juho.luostarinen(at)nurmes.fi

Yhdistysten ohjaaminen ja tuki

Niina Taurovaara hallintosihteeri, hyvinvointipalvelut Nurmes-talo, Kötsintie 2 75500 Nurmes 04010 45104 niina.taurovaara(at)nurmes.fi

Tilojen vuokraaminen ja varaaminen