Navigation Menu

Palveluohjaus / Yhdistykset / Yhdistysyhteistyö / kansikuva

Palveluohjaus / yhdistykset / yhdistysyhteistyö

Yhdistysyhteistyö

Yhdistykset pyörivät Nurmeksessa pitkälle vapaaehtoisvoimin. Yhdistykset voivat kohdata erilaisia haasteita tai haluavat kehittää omaa toimintaansa, mutta ideoita ja ajatuksia ei aina synny. Yhdistyksiä on auttamassa yhteisökoordinaattori ja järjestökoordinaattori (Valtimon pitäjässä kesään 2021 saakka). Heiltä yhdistykset voivat pyytää neuvoa erilaisiin tilanteisiin. Yhteisökoordinaattori on tukenut mm. nettisivujen päivittämisessä, yhdistyksen hallituksen tehtävien jakamisessa, jäsenhankinnassa sekä tapahtumien organisoimisen suunnittelussa.

Nurmeksen yhdistysten yhteistyöryhmä

Pohjois-Karjalan järjestöasiainneuvottelukunnan työvaliokunta on kokouksessaan 14.10.2021 hyväksynyt Nurmeksen yhdistysten yhteistyöryhmän (Paikallis-JANE:n) edustajien valinnan. Esityksiä yhdistysten yhteistyöryhmän edustajista sai jättää 27.8.-30.9.2021. Haku toteutettiin sähköisesti. Hausta tiedotettiin Nurmeksen kaupungin nettisivuilla, yhdistysten uutiskirjeessä, yhdistystoimijoille osoitetuissa sähköposteissa, Pohjois-Karjalan järjestöasiainneuvottelukunnan sosiaalisessa mediassa, Jellin nettisivuilla, Jellin uutiskirjeessä ja Nurmeksen kaupungin sosiaalisessa mediassa.

Yhdistysten yhteistyöryhmän toiminnan tavoitteena on yhteistyön lisääminen yhdistysten välillä ja päällekkäisyyksien karsiminen, yhdistyskentän voimien vahvistaminen, yhteistyön tiivistäminen yhdistysten ja kunnan välillä ja vaikuttaminen: yhdistyskentän äänen tuominen kunnan kehittämistoimintaan. Yhteistyöryhmän edustaja puhuu useamman kuin yhden järjestön äänellä. Yhteistyöryhmä on alueellisesti edustuksellinen, huomioi tasa-arvonäkökulmat ja on hallinnoltaan kepeä yhdistysten yhteistyöryhmä, jolla saadaan aikaiseksi yhteistä toimintaa alueen järjestöjen välille.

Yhdistysten yhteistyöryhmän perustamiskokous järjestetään 25.10.2021. Alla on lueteltu, mitä eri yhdistysluokkia ensimmäisen haun myötä saimme yhdistysten yhteistyöryhmään ja ketä ovat valitut edustajat. Kiitos teille aktiivisille yhdistystoimijoille, yhteistyössä on voimaa.

Kylä- ja kaupunginosayhdistys:
Seppo Laaninen, Vanhan Kauppalan asukasyhdistys
Arja-Leena Lammi, Savikylän Maamiesseura ry

Eläkeläisjärjestöt:
Mirjami Sirkkiä, Eläkeliitto Nurmes

Sosiaali- ja terveysyhdistykset:
Anni Savolainen, Nurmeskotiyhdistys ry
Pekka Tulimäki, Ylä-Karjalan Kuulo ry

Kotiseutu- ja perinneyhdistykset, sukuseurat:
Pertti Meriläinen, Valtimo-seura
Päivi Härkin, Valtimon Kehittäjät

Taide- ja kulttuurijärjestöt:
Kirsi Partanen, Nurmeksen Näyttämökerho

Harrastus- ja vapaa-ajan yhdistykset:
Juha Hakkarainen, LC Valtimo
Anna Hölttä, Ylä-Karjalan Omakotiyhdistys

Lasten, -nuorten, ja perheiden yhdistykset
Anni Korhonen, Pielisen 4H

Nurmeksen yhdistysten yhteistyöryhmän kokousmuistiot

Kokousmuistio 3.2.2022

Kokousmuistio 24.3.2022

Kokousmuistio 31.5.2022

Nurmeksen yhdistysten yhteistyöryhmän jäseniä: Kirsi Partanen, Anu Huusko (sihteeri), Seppo Laaninen, Mirjami Sirkkiä, Juha Hakkarainen, Anna Hölttä ja Pertti Meriläinen. Kuvan otti Nurmeksen yhdistysten yhteistyöryhmän perustamiskokouksen jälkeen JANE:n järjestökehittäjä Hanna Kääriäinen.

Nurmeksen Järjestö-kuntayhteistyön asiakirja

Nurmeksen Järjestö-kuntayhteistyön asiakirja on hyväksytty kaupunginhallituksessa 2.8.2021 §182. Asiakirja katsottavissa tästä linkistä.

Materiaalia yhdistysten tueksi

Tälle sivulle kootaan ohjeita, sopimuksia ym. linkkejä yhdistysten tueksi.

Palveluohjaus / tilat ja välineet / yhteystiedot

Yhteystiedot

Teija Simonen Yhteisökoordinaattori Nurmes-talo, Kötsintie 2 75500 Nurmes 04010 45723 teija.simonen(at)nurmes.fi

Yhdistysten ohjaaminen ja tuki

Arja Kejonen ma. hallintosihteeri, hyvinvointipalvelut Nurmes-talo, Kötsintie 2 75500 Nurmes 04010 45104 arja.kejonen(at)nurmes.fi

Tilojen vuokraaminen ja varaaminen

Yhteystiedot/järjestökoordinaattori

Valtimon kohtaamispaikka -hanke

Katri Kantola Järjestökoordinaattori 04010 41133 katri.kantola(at)nurmes.fi