Navigation Menu

Tietoa Nurmeksesta / Yleistä Nurmeksesta / kuva

Ilmakuva Nurmeksen kaupungin keskustasta

Tervetuloteksti

Uusi suurempi Nurmes

Nurmeksen kaupungin ja Valtimon kunnan kuntaliitos tapahtui 1.1.2020. Näin Nurmeksesta tuli entistä suurempi 9500 asukkaan kaupunki. Pinta-alaltaan olemme nyt Suomen 25. suurin kunta. Uusi Nurmes on nyt monella tapaa vahvempi, ja meillä on myös enemmän mahdollisuuksia. Puhumme hyvää kaupungistamme.

Uusi Nurmes sijaitsee keskellä kaikkea kolmen maakunnan, kolmen ison matkailukeskuksen ja kolmen lentokentän keskellä. Meille tulee kuudesta eri ilmansuunnasta asfalttitie. Olemme yhteistyöhön pystyvä ja eteenpäin katsova kaupunki. Olemme hyvä kumppani naapurikunnille ja valtiolle, jotta kaikki palvelut toimivat hyvin. Suunnittelemme tulevaisuutemme itse. Olemme taitavia strategisessa työssä ja reippaita toimeenpanossa. Työpaikkaomavaraisuutemme on yli 105 %. Kaupunkimme on siten turvallinen investointikohde.

Nurmes on merkittävä itäsuomalainen koulu- ja kulttuurikaupunki. Meidät tunnetaan mm. taidemaalari Tyko Sallisesta, säveltäjä P. J. Hannikaisesta, joululauluista, Nurmeksen nuoren musiikin kesäakatemiasta, Nurmes-talosta ja Ikolan museosta. Ainutkertainen puu-Nurmes on laaja ja eheä puukaupungin osa. Nurmeksessa on vahva lukio ja kaksi ammattillisen koulutuksen (Riveria) koulutusyksikköä. Koulut ja päiväkodit ovat hyvässä kunnossa.

Nurmes on ympäristövastuullinen kunta. Meillä on uusi Vihreän energian teollisuusalue, jossa on isoja tontteja. Meillä on monipuolista yrittäjyyttä. Luomme leipämme luonnosta. Meillä on monipuolista elintarvikealan ja puualan yritystoimintaa.

Eräs osa Nurmeksen vetovoimaisuutta on terve talous, toimiva päätöksenteko ja reippaan positiivinen ilmapiiri. Nurmes on myös toimiva ja tehokas konserni, jolla on kuusi kilpailukykyistä konserniyhtiötä. Kehitämme omaa rakennettamme jatkuvasti vastaamaan toimintaympäristön muutoksiin.

Vetovoimainen Nurmes on myös elävä mökkikunta, jonka tärkeä voimavara ovat mökkiläiset ja vapaa-ajan kiinteistöjen omistajat. Nurmeksen uutuus on kokonaan uudistettu Bomba Spa -kylpylä. Nurmes on Sinua varten. Kutsumme sinutkin mukaamme Nurmeksen mannekiiniksi.

Tervetuloa!


 

Linkki Nurmeksen esittelyvideoon

Nurmeksen kaupungin esittelyvideo YouTube-videopalvelussa