Navigaatiovalikko

Kasvatus ja koulutus / Iltapäivätoiminta /kuva

Kasvatus ja koulutus/Perusopetus/Iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminta

Nurmeksessa järjestetään yleisopetuksen 1-2 -luokkalaisille ja erityisopetukseen otetuille oppilaille tarkoitettua iltapäivätoimintaa Porokylän, Kirkkokadun ja Valtimon kouluissa.  Iltapäivätoimintaa järjestetään vuoden jokaisena koulupäivänä klo 12.00 - 16.15 välisenä aikana.

Iltapäivätoiminta on ohjattua ja valvottua toimintaa, jonka suunnittelusta ja käytännön toteutuksesta vastaavat Nurmeksen kaupungin palkkaamat koulutetut koulunkäynninohjaajat.

Iltapäivätoimintaa varten tehdään kausisuunnitelmat, jotka Nurmeksen kaupungin hyvinvointilautakunta hyväksyy. Kausisuunnitelmien ohella tehdään viikko- ja päiväsuunnitelmia.

Iltapäiväkerhoissa on mahdollisuus askarrella, laulaa, leikkiä, liikkua ja tehdä monia muita hauskoja asioita. Toiminta ei ole koulumaista, vaikka se perustuukin samanlaisiin käyttäytymis- ja järjestyssääntöihin kuin koulujen toiminta. Iltapäiväkerhoissa on myös mahdollisuus valvottuun läksyjen tekemiseen. Iltapäiväkerhoissa tarjotaan joka päivä ravitseva välipala, joka sisältyy toiminnasta perittävään maksuun.

Porokylän ja Kirkkokadun iltapäivätoiminnan osallistumismaksu on 3 € / kerhopäivä.Maksut laskutetaan kuukausittain jälkikäteen siis osallistumispäivien mukaan. Maksuvapautus on mahdollista saada taloudellisin perustein. Maksun alentamisesta tai perimättä jättämisestä päättää hyvinvointijohtaja.

Iltapäivätoimintaan voi ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Lomakkeet palautetaan koululle.

 

Valtimon koululla aamu- ja iltapäivätoimintaa

Valtimon koululla järjestetään koululaisten iltapäivätoiminnan lisäksi myös aamupäivätoimintaa ainakin lukuvuoden 2019-2020 loppuun (30.5.2020 saakka). Keväällä 2020 järjestetään kysely aamupäivätoiminnan tarpeeseen liittyen. Toiminta on tarkoitettu kaikille esikoululaisille sekä 1-2 –luokkien ja erityisopetuksen oppilaille.  Iltapäivätoiminnasta saa tarkempia tietoja Valtimon koulun rehtorilta p. 040104 1101. Aamu- ja iltapäivätoiminnan puhelinnumero on 040104 1108.

Maksu on tällä hetkellä alle 10 hoitopäivää kuukaudessa 4,00 € / päivä (sis. aamu- ja iltapäivätoiminnan) ja yli 10 hoitopäivää kuukaudessa 60 € / kuukausi. Maksu

Kuukausimaksua voidaan alentaa tai jättää kokonaan perimättä perusopetuslaissa (1136, 19.12.2003) määrätyin perustein. Maksun alentamisesta tai perimättä jättämisestä päättää hyvinvointijohtaja.


Iltapäivätoiminnan maksut 1.8.2020 alkaen

Hyvinvointilautakunta päätti 17.12.2019 kokouksessaan § 61 koululaisten iltapäivätoiminnasta perittävien maksujen yhtenäistämisestä, että maksu on 1.8.2020 alkaen 4 € / kerta. Käsittelyn ja päätöksenteon voi lukea kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä.

Kasvatus ja koulutus / iltapäivätoiminta / koulujen osoitteet

Porokylän koulu Mähköntie 19 75500 Nurmes
Kirkkokadun koulu Kirkkokatu 15 75500 Nurmes
Valtimon koulu Sepänkatu 8 75700 Valtimo