Navigaatiovalikko

Asuminen ja ympäristö / jätehuolto

Jätehuolto

 

Jätehuollon järjestäminen on kunnan lakisääteinen tehtävä, joka perustuu jätelakiin ja kunnallisiin jätehuoltomääräyksiin. Kunnalla on vastuu asumisessa syntyvästä sekä siihen koostumukseltaan ja ominaisuuksiltaan verrattavasta, julkisessa toiminnassa syntyvästä jätteestä. Kunnan on järjestettävä em. jätteiden kuljetus, käsittely ja hyödyntäminen.

Nurmeksen kaupunki on antanut jätehuollon palvelutehtävän kunnallisen jätehuoltoyhtiön Jätekukko Oy:n hoidettavaksi. Jätehuoltoviranomaisen tehtävät hoitaa Savo-Pielisen jätelautakunta.

Kunnallisen jätehuollon toimijoiden tehtäväjakoon voit tutustua lähemmin tästä.

Lajitteluasemat

Nurmeksen lajitteluasema sijaitsee Imanteella, osoitteessa Kuhmontie 55 ja Valtimon jäteasema Ylä-Valtimontien varrella, tielaitoksen entisellä varikolla, osoitteessa Ratakatu 5.

Ajantasaiset tiedot Imanteen ja Valtimon Ratakadun lajitteluasemien aukioloista ym. löytyy Jätekukon sivuilta.

Ekopisteet

Vuodesta 2016 lähtien Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on järjestänyt valtakunnallisesti pakkausjätteiden keräysverkoston, jota Jätekukko täydentää omalla alueellaan jätelautakunnan päättämän palvelutason mukaisesti.

Jätekukon ja Rinki-ekopisteiden sijainnit voi tarkistaa Kierratys.info - verkkopalvelussa.

Lisätietoa Rinki-ekopisteistä löytyy Suomen Pakkauskierrätyksen verkkosivuilta.

Nurmeksessa ekopisteet löytyvät Itäkaupungista Sale Mikonsalmen pihasta (Lehtovaarankatu 8-10) ja Porokylästä S-Marketin parkkialueelta (Porokylänkatu 21). Valtimolla ekopiste on S-Marketin luona (Keskuskatu 43).

Puutarhajätteen vastaanotto

Katso vastaanottopisteet täältä.

Nurmeksessa on järjestetty vastaanotto puutarhajätteelle (oksat, risut ja haravointijäte) Imanteen kompostointialueelle (lajitteluaseman vieressä) os. Kuhmontie 55. Palvelu on maksuton.

Niillä Jätekukon Pikkukukko lajitteluasemilla, joilla ei ole erillistä puutarhajätteen vastaanottoa, risut ja haravointijäte vastaanotetaan muun jätteen sekaan maksullisena jätteenä.

 

Kuntayhteistyö

Kunnissa on jätehuollon yhteyshenkilöt sekä teknisessä toimessa että ympäristötoimessa. Nämä henkilöt ovat linkkinä tietojen vaihtoon kunnan ja jätelautakunnan sekä kunnan ja Jätekukon kesken. Yhteistyötä tehdään erityisesti jätehuollon neuvottelukunnassa, työryhmissä ja aluepalavereissa. Yhteyshenkilöille myös tiedotetaan ajankohtaisista asioista.

 

 

Yhteystiedot, jätehuolto

Yhteystiedot

Ismo Ryynänen ympäristönsuojelusihteeri 04010 45721 ismo.ryynanen(at)nurmes.fi

jätehuollon valvonta

kaupunkirakennepäällikkö 04010 45752
Kaisa Komsa-Partanen toimistoinsinööri 04010 45713 kaisa.komsa-partanen(at)nurmes.fi