Navigaatiovalikko

Kuva/Iso kuva/Asuminen ja ympäristö/Matonpesupaikka

Asuminen ja ympäristö/matonpesupaikat

Matonpesupaikat

Mattoja voi pestä joko maalle rakennetuilla matonpesupaikoilla (erikokoisia pesualtaita) tai Nurmesjärven rannan mattolaitureilla.

Matonpesupaikat, joissa käytössä on vesijohtovesi ja viemäröinti, sijaitsevat Hyvärilässä Kokonniementiellä ja Vinkerlahden venesataman rannan läheisyydessä Vajatien päässä. Vinkerlahden mattolaituri on uusi ja käytössä on 6 matonpesuallasta sekä mattomankeli. Myös Hyvärilän matonpesupaikalla on useampi pesuallas ja mattomankeli. Kuivaustelineitä on myös käytössä.

Nurmeksen mattolaiturit ovat Nurmesjärven rannalla: Kaarlonkadun päässä ja itäisen kaupungin puolella Mikonsalmen sillan vieressä (pääsee Keskikadun kautta). Mikonsalmen laituri on kunnostettu keväällä 2015.

Nurmeksen alueen matonpesupaikat kartalla

Valtimolla Urheilukadun päässä, urheilukentän ja kentän huoltorakennuksen välittömässä läheisyydessä oleva matonpesupaikka laitteineen.

Valtimon matonpesupaikalla ei ole varsinaisia käyttövuoroja, vaan periaate on "kuka ensiksi ennättää". Matonpesupaikalle mahtuu kerrallaan useampiakin pesijöitä.
Paikalla on yhteensä 8 pesupaikkaa, joihin kaikkiin tulee vesijohtoverkostosta vesi ja veden poisto kunnan viemäriverkkoon. Alueella on 1 mattolinko. 

Pesupaikkojen käyttö on ilmaista.

Yhteystiedot, kuntatekniikka

Kuntatekniikka

Niko Mahlavuori kaupunkirakennepäällikkö Kaupungintalo, Kirkkokatu 14 75500 Nurmes 04010 45752 niko.mahlavuori(at)nurmes.fi
Mika Tuhkanen kuntatekniikan mestari Kaupungintalo, Kirkkokatu 14 75500 Nurmes 04010 45711 mika.tuhkanen(at)nurmes.fi
Kaisa Komsa-Partanen toimistoinsinööri Kaupungintalo, Kirkkokatu 14 75500 Nurmes 04010 45713 kaisa.komsa-partanen(at)nurmes.fi