Navigation Menu

Lomitus kuva

Навигационная цепочка

Pohjois-Karjalan lomituspalvelut

Pohjois-Karjalan lomituspalvelut

Tohmajärven, Liperin ja Nurmeksen paikallisyksiköt yhdistyivät vuoden 2023 alusta yhdeksi Pohjois-Karjalan lomituksen paikallisyksiköksi, jonka hallinnosta vastaa Tohmajärven kunta. Tohmajärven kunta vastaa koko Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestämisestä. Uudella alueella on noin 600 vuosilomaoikeutettua yrittäjää ja noin 105 vakituista maatalouslomittajaa.

Päätöksen asiasta teki Maatalousyrittäjien Eläkelaitos (Mela) sosiaali- ja terveysministeriön edellyttämän kokonaisarvion pohjalta, missä ratkaisevia kriteerejä olivat asiakastyytyväisyys, tehokkuus ja johtaminen.

Lomituspalveluiden tehtävänä on järjestää lomituspalvelulain mukaiset palvelut niin, että alueen lomituspalveluihin oikeutetut maatalousyrittäjät pystyvät irrottautumaan turvallisin mielin päivittäisistä välttämättömistä karjanhoitoon kuuluvista töistä eli saavat saada vuosilomaa, sijaisapua ja maksullista lomitusta.

Maatilojen määrä on vähenevä ja lomitustilojen vaatimukset lomitustoiminnalle ovat kasvavia. Lomituspalvelujen on pystyttävä vastaamaan tilojen kasvaviin vaatimuksiin, sekä palvelemaan maatalousyrittäjiä mahdollisimman joustavasti sekä ammattitaitoisesti.

Lomituspalvelujen tehtävänä on tehdä viranhaltijapäätökset maatalousyrittäjien vuosiloma- ja sijaisapuoikeudesta sekä ylläpitää riittävää henkilöstöresurssia tuottaakseen lomituspalvelut kaikille vuosilomaoikeutetuille maatalousyrittäjille.

Pohjois-Karjalan lomituksen nettisivut löytyvät osoitteesta: www.tohmajarvi.fi/lomituspalvelut

 

Lomitus, tiedotteet

Ajankohtaista

 

Tiedote paikallisyksikön alueen maatalousyrittäjille:

Sijaisapua on haettava kirjallisesti ennen lomituksen alkamista.  Tämä koskee sekä paikallisyksikön lomituspalveluja käyttäviä että itse järjestetyssä lomituksessa olevia.
Sijaisapuhakemuksen voi tehdä lomitusnetissä tai lomakkeella kirjallisesti. Lomakeen löydät täältäMuista hakea myös Melan sairauspäivärahaa.

Päivärahaa voit hakea Melan asiointipalvelussa, sinne pääset tästä.

 

Osaava lomittaja hanke

Osaava lomittaja hanke

Loistolomittaja

Lomituspalvelut, yhteystiedot

Pohjois-Karjalan lomituspalvelut

Pohjois-Karjalan lomituspalvelut Kuntalaisten Talo, Kunnantie 1 75700 Valtimo lomatoimisto(at)tohmajarvi.fi