Navigation Menu

Навигационная цепочка

Luvan hakeminen

Luvan hakeminen


Rakentamisen lupiin liittyvät neuvontapyynnöt ja luvat sähköisesti


Nurmeksen kaupungissa on rakentamisen lupa-asioinnin sähköinen Lupapiste-palvelu neuvontapalvelun osalta käytössä. Palvelu on avattu 9.2.2015 lähtien. Lisäksi lupien käsittelyssä ja arkistoinnissa on siirrytty täysin sähköiseen Lupapiste-palveluun 1.1.2018 alkaen.


Voit käyttää Lupapistettä kaikkiin rakentamisen lupiin liittyvissä kysymyksissä jo ennen rakennushankkeesi käynnistymistä. Lupapisteen kautta saat henkilökohtaista palvelua asiaan liittyvältä oikealta viranomaiselta. Saat neuvontaa ja opastusta, sekä tietoa mm. onko suunniteltu hanke luvanvaraista ja kuinka asiointi tapahtuu tai mitä ammattilaisia hankkeessa mahdollisesti tarvitaan.


Palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen: se ohjaa hakemaan rakennushankkeesi sijainnin kartalta sekä kuvaamaan tarpeesi ohjeiden ja valintojen avulla riittävän yksityiskohtaisesti. Viranomaisen on helpompi ja nopeampi neuvoa sinua, kun kaikki tiedot ovat varmasti saatavilla. Voit asioida palvelussa silloin kun se itsellesi parhaiten sopii. Kun asioit Lupapisteen kautta, myös kaikki asiaan liittyvä viestintä on nähtävissä yhdessä paikassa.


Palvelu on avoinna kaikille rakentamista suunnitteleville kuntalaisille. Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla. Lupapiste on valtakunnallinen asiointipalvelu, jossa voi hakea rakentamisen lupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Se kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen. Palvelu on osa valtiovarainministeriön koordinoimaa sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe).


Pikaopas Lupapisteen käyttöön

Siirry sähköisen asioinnin lupapiste.fi palveluun


Ohjelmatoimittajan yhteystiedot:
Ilona Liesmäki, Palveluvalmentaja, ilona.liesmaki@solita.fi, puh. 040 5358 965
Ilkka Mattila, Kehitysjohtaja, ilkka.mattila@solita.fi, puh. 044 5582 494
 
Kotitalouksien on ilmoitettava 1.7.2014 lähtien kaikista ostamistaan rakennusluvan alaisista töistä tiedot Verohallinnolle
 

Yhteystiedot, rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta

Tapio Rokkonen rakennustarkastaja Kaupungintalo, Kirkkokatu 14 75500 Nurmes 04010 45720 tapio.rokkonen(at)nurmes.fi
Hanna-Riikka Ruokolainen toimistosihteeri Kaupungintalo, Kirkkokatu 14 75500 Nurmes 04010 45709 hanna-riikka.ruokolainen(at)nurmes.fi