Vapaa-aika

kuvituskuva

"Vapaa-ajalla suuntaan luontoon, elokuviin tai musiikkitapahtumaan. Kylpylä houkuttelee useasti rentoutumaan työpäivän jälkeen." -Ritu

Kuvassa ilmakuva Nurmes-talosta

Nurmes-talo

Vasta remontoidussa Nurmes-talossa harrastat monipuolisesti. Saman katon alla pääsee katsomaan kiertäviä artisteja ja elokuvia, osallistumaan erilaisiin tapahtumiin, kuin myös piipahtamaan samalla kirjastossa, taidegalleriassa tai museossa. 

Tällä voi myös harrastaa tanssia Nurmeksen Sepot Ry:n vetämänä ja Pielisen karjalan musiikkiopisto tarjoaa laadukasta musiikin opetusta. Aktiivinen kansalaisopistomme järjestää myös runsaan valikoiman erilaisia kursseja.

Kuvassa ilmakuva Bomban kylpylästä

Bomba-Hyvärilä

Bomba-Hyvärilän matkailualueella löytyy tekemistä kaikille. Oli se sitten liikkumista tai hemmottelua. Meillä on myös ainakin omasta mielestä Suomen parhaimmalla järvimaisemalla varustettu golfkenttä. Bomballa kokemista riittää ainutlaatuisesta karjalaisesta kylpylästä henkeäsalpaaviin Pielisen maisemiin.

Kuvassa vanhoja jenkkiautoja

Tapahtumat

Jos menojalka vipattaa, niin täältä löytyy monia yhteisöllisiä tapahtumia.

Drive-In & Rockissa pääset ihailemaan amerikkalaisia autoja ja tanssimaan rock n’ rollin tahtiin. Vanhan Kauppalan Avoimissa Ovissa kurkistat luvan kanssa asukkaiden koteihin ja puutarhoihin. Valtimon kesäpäivillä osallistut vaikkapa veivinheiton mm-kisoihin ja koet aitoa lämminhenkistä kylähenkeä.

Tämän lisäksi meiltä vielä löytyy Idän villafestarit, Nurmeksen kesämusiikki, Ohjelmallinen kesätori, tanssit Kajasteen lavalla, Immanuel katuteatteri jouluisin, Kekrimarkkinat sekä monet kiertävät bändit.

Kuvassa kaksi talvipyöräilijää

Liikunta

Meillä ollaan innokkaita liikkumaan ja ulkoilemaan. Tämä myös näkyy harvinaisen aktiivisissa ja suosituissa urheiluseuroissa. Liikuntapaikkojen määrä on kymmenissä ja niistä pidetään huolta. Leikki-, peli- ja urheilukenttiä löytyy joka kulmalla. On jääkiekkoa, tennistä, padelia, maauimalaa, kuntoportaita, frisbeegolfia, pesistä, hiihtolatuja, seinäkiipeilyä ja monta muuta lajia. Ja tietenkin patikointireitit useissa luontokohteissa.

Kuvassa skeittaaja

"Hyvät harrastusmahdollisuudet, jotka eivät maksa maltaita." -Kuntalainen

muutameille linkit alareunaan

Alla lisätietoa Nurmeksesta: