Navigaatiovalikko

Tietoa Nurmeksesta / Sijainti ja yhteydet

Sijainti ja yhteydet

Nurmes sijaitsee Itä-Suomen läänissä, Pohjois-Karjalassa, Pielisen pohjoispäässä. Olemme keskellä kolmea maakuntaa, kolmea lentokenttää ja kolmea isoa matkailukeskusta. Meille tulee asfalttitie kuudesta eri ilmansuunnasta. Meillä on myös rautatie- ja vesitiekuljetusmahdollisuus. Olemme myös lähempänä Venäjää. Tämä sijaintietumme yhdistettynä meidän aktiivisuuteen logistiikkainvestoinneissa tekee meistä houkuttelevan toimintaympäristön esimerkiksi bioteollisuudelle ja matkailulle.

Nurmeksen naapurikuntia ovat Juuka, Rautavaara, Kuhmo ja Lieksa.

Välimatkaa lähimpiin kaupunkeihin on:

Iisalmi 121 km
Joensuu 127 km
Kajaani 108 km
Kuhmo 77 km
Kuopio 126 km
Lieksa 58 km


Liikenneyhteydet

Kuinka saapua Nurmekseen?

 

Junalla

Nurmekseen pääsee taajamajunalla Joensuusta, josta on hyvät yhteydet Helsinkiin. Matka taajamajunalla kestää noin kaksi tuntia, ja junia tulee ja lähtee kahdesti päivässä.

Tarkista junien tarkemmat aikataulut VR:n verkkosivuilta.

 
Linja-autolla

Joensuusta, Kuopiosta ja Kajaanista kulkee säännöllisiä linja-autovuoroja Nurmekseen. Tarkista linja-autojen aikataulut Matkahuollon verkkosivuilta.

Lue lisää Waltti-liikenteestä ELY-keskuksen verkkosivuilta.

 
Autolla

Joensuusta, Kuopiosta ja Kajaanista automatka kestää noin 1,5 tuntia. Jos saavut Helsingistä, vie matka arviolta 6 tuntia.

 
Veneellä

Veneiden tankkauspiste löytyy Break Sokos Hotel Bombalta, ja vierasvenesatamat joko Break Sokos Hotel Bombalta tai Nurmeksen keskustasta. Venesatamista löytyy myös vesi- ja sähköpiste. Lähin septitankin tyhjennyspiste on Lieksassa.

 
Lentäen

Lähimmät lentoasemat löytyvät Kuopiosta, Joensuusta ja Kajaanista, joista on suorat lentoyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Kätevimmin pääset saapumaan lentoasemilta majoituspaikkaan sopimalla majoitusyrityksen kanssa kyydeistä tai vuokraamalla auton lentoasemalta. Huomaathan, ettei Nurmeksessa ole autonvuokrausta. Tarkista lentoaikataulut Finavian verkkosivuilta

 

Paikallisliikenne

Katuri-palveluliikenne on kutsuohjattua reittiliikennettä. Katurin kyydit ajetaan tilausten perusteella kotiovelta kotiovelle tai sovitusta paikasta.
Kuljetus on tarkoitettu kaikenikäisille. Autoissa on invavarustus.

Lue lisää Katuri-palveluliikenteestä verkkosivuiltamme