Navigation Menu

Avoin päiväkoti / Kansikuva

Avoin päiväkoti / esittely

Avoin päiväkoti

Poikkeuksia aukioloissa:

Suljettu kesä-heinäkuun.
 
 
Avoin päiväkoti sijaitsee osoitteessa Karjalankatu 1, 75500 Nurmes.  Avoimen päiväkodin tiloihin sisäänkäynti Karjalankadun puoleisesta päädystä. Pysäköinti kadunvarressa.
Avoin päiväkoti on avoinna maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 9-12. Torstaisin avoin päiväkoti on avoinna vain perhepäivähoitajille hoitolapsineen.
Mannerheimin lastensuojeluliiton Nurmeksen yhdistys ry:n perhekahvila toimii samoissa tiloissa kello 17-19 torstaisin parittomina viikkoina.
Nurmeksen kaupungin iltapäiväkerho koululaisille toimii ma-pe kello 13-16.30.
 
 

Tarjoamme avoimella päiväkodilla ohjattua toimintaa (esim. musiikkituokioita ja askartelua) kävijöiden (sekä lasten että aikuisten) toiveiden mukaan. Aina saa kuitenkin vapaasti leikkiä ja seurustella. Torstaisin avoin päiväkoti järjestää toimintaa perhepäivähoitajille. Perjantaisin pyrimme pitämään liikunta- tai ulkoilupäivää (leikkipuistotreffit, PielisAreena, retket ym.). Retket, jumpat ja muu erityinen toiminta (esim. vierailijat) ilmoitamme Pohjois-Karjalan tapahtumakalenterissa ja Avoimen päiväkodin Instagramissa ja Facebookissa. Ilmoitukset näkyvät myös alla. 

 

Avoimelle päiväkodille on mahdollista jättää lapsi hetkeksi hoitoon. Lue lisää alempaa tältä sivulta.

Infoa

  • Voi tulla ja lähteä oman aikataulun mukaan.
  • Alle kouluikäisille suunnattu palvelu, jonne lapset voivat tulla tutun aikuisen (vanhempi, isovanhempi, kummi jne.) kanssa.
  • Ei ennakkoilmoittautumista, voi tulla minä päivänä vain haluaa.
  • Maksuton.
  • Hyvä ottaa omia eväitä mukaan jos tarve, tiloissa jääkaappi ja mikroaaltouuni käytössä.
  • Yleensä klo 10 alkaa vapaaehtoista ohjattua toimintaa, ennen sitä ja sen jälkeen vapaata leikkiä tiloissa. Ollaan enimmäkseen sisätiloissa.
  • Ilmoituksia ja tietoa Facebookissa (Avoinpäiväkoti, Nurmes fb-sivuilla, Nurmeksen perhepalvelut fb-sivulla), Instagramissa(@nurmesavoinpaivakoti) sekä kaupungin sivuilla.
  • Tulossa teemapäiviä ja tilaisuuksia yhteistyökumppaneiden kanssa, mm. neuvola, kirjasto, Martat. Avoin päiväkoti toimii lapsiperheiden kohtaamispaikkana.

Avoin päiväkoti instagram


Avoin päiväkoti

Avoin päiväkoti / infoa / Mahdollisuus jättää lapsi hetkeksi hoitoon

Mahdollisuus jättää lapsi hetkeksi hoitoon

Avoin päiväkoti tarjoaa nurmeslaisille perheille mahdollisuuden jättää lapsi vähäksi aikaa hoitoon (1-2 tuntia/päivä). (Huom. ei torstaisin tai retkeilypäivinä)

Ennen hoitoon tuloa perheen tulee käydä avoimessa päiväkodissa tutustumassa sekä täyttää alkutietolomake, jossa kysytään esim. lapsen mahdolliset allergiat ym. huomioitavat asiat, jotta hoitoon voi jäädä ilman vanhempia.

Hoidossa oleminen on maksutonta ja ilmoittautuminen täytyy tehdä viimeistään hoitoa edeltävänä päivänä klo 12.30 mennessä.

Ilmoita hoidon tarpeesta avoimen päiväkodin puhelimeen: puh. 050 436 2280, klo 8-12.30 välillä. Mieluusti ilmoittautumiset klo 8-9 tai klo 12-12.30, jotta henkilökunnan ei tarvitsisi olla puhelimella avoimen päiväkodin toiminnan aikana.

Hoitoon otetaan 2 ensimmäistä (tilanteen salliessa myös useampi) lasta/päivä ilmoittautumisjärjestyksessä. Seuraamme myös jonkin verran sitä, että hoidossa eivät olisi usein samat lapset, vaan että kaikilla on tasapuolisesti mahdollisuus käyttää palvelua.

Toiminta

Tavoitteena/toiveena toiminnassa: toimitaan yhdessä vanhempien kanssa tukien vanhemmuutta sekä mahdollistaen vertaistuen. Toimintamme on osa Pohjois-Karjalan perhekeskustoimintaa. Lue perhekeskuksista kaupungin sivuilta tästä linkistä ja Siun soten sivuilta täältä.

”TEEMME YHDESSÄ LASTEN, NUORTEN JA PERHEIDEN HYVÄÄ ARKEA.”

Avoin päiväkoti

Avoin päiväkoti

Avoin päiväkoti Karjalankatu 1 75500 Nurmes 0504362280 avoinpaivakoti(at)nurmes.fi

Avoinna ma-ke, pe klo 9-12 (to perhepäivähoitajien päivä)